De leukste uitjes met kids in Friesland en Groningen

door Wendy

Met het gezin op pad is altijd een goed idee. Samen dingen ontdekken en actief zijn, love it! Dit zijn de leukste uitjes met kids in Friesland en Groningen.

Noordelijk Scheepvaartmuseum, Groningen

Stap in de wereld van de Groningse scheepsbouw en scheepvaart in dit museum middenin de stad. Doe mee aan een plaatjeszoektocht, een piratenspeurtocht en ontdek van alles over de geschiedenis van de Noord-Nederlandse scheepvaart. Natuurlijk zijn er ook historische en kunsttentoonstellingen te zien.

Wonderwereld, Ter Apel

In het kleine veelzijdige park ontdek je niet alleen de sprookjeswereld van Geurt de Groninger, tante Beppie de heks en Zwammer het paddenstoelenmannetje. Er is ook een speel- en vliegweide, het avonturen boompad dat je langs allemaal dieren leidt en een subtropische kas waar een grote familie ringstaartmaki’s leeft.

Vuurtoren Bronrif, Ameland

Is jouw kind helemaal into schepen? Bezoek de Amelander vuurtoren uit 1880 en leer over schepen, de zee en het werk van de kustwacht. De vuurtoren is sinds 2005 niet meer door de kustwacht in gebruik, maar bovenin is een werkkamer ingericht zoals deze vroeger door de vuurtorenwachter werd gebruikt. Na een klim van 236 trappen wordt je getrakteerd op een uniek panorama-uitzicht.
Een afsluitende strandwandeling mag natuurlijk niet ontbreken

Klimbos, Appelscha

Hindernissen overbruggen, van tokkelbanen afgaan, over touwbruggen van boom naar boom komen: aan de rand van Nationaal Park het Drents-Friese Wold kan je lekker actief bezig zijn in de natuur.

Schaatsmuseum, Hindeloopen

Rintje Ritsma, Ids Postma, Sven Kramer en natuurlijk de Elfstedentocht: Friesland en schaatsen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het eerste Friese Schaatsmuseum vind je de grootste collectie schaatsen en sleeën ter wereld en ook de complete geschiedenis van de Elfstedentocht is er te bewonderen.

Woon jij in Groningen of Friesland en heb jij tips voor andere leuke uitjes? Laat het ons weten in de comments.

 

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

Uitjes in Utrecht en Gelderland

Uitjes in Noord– en Zuid-Holland

Uitjes in Overijssel en Drenthe

7 gratis uitjes met kids

 

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.