De leukste uitjes met kids in Noord- en Zuid-Holland

door Nienke

Je kan vast een heleboel leuks voor jezelf óf voor de kids bedenken als het gaat om uitjes, maar wat is nou ook echt leuk om SAMEN te doen. Waar hou jij het ook wel een (mid)dagje uit? Wij zochten naar de leukste uitjes met kids in de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland en kwamen op een reeks van educatieve, speelse en spannende uitjes die leuk zijn voor het hele gezin.

3 uitjes met kids in Noord-Holland

Mooiste museum van Nederland: Het Rijksmuseum

De leukste uitjes met kids in Noord- en Zuid-Holland

Duik in de wereld van Rembrandt, de geschiedenis van Nederland en ontdek alle werken van de grootste meesters uit ons land. In het prachtige Rijksmuseum ga je natuurlijk voor de familierondleiding. Er is o.a. keuze uit een interactieve en theatrale rondleiding, en er zijn talloze kindercursussen zoals een cursus fotografie – deze cursussen duren een aantal weken. Eigenlijk is dit museum voor ieder kind een moetje (zeg ik als enorm fan)!

Kijk voor tijden en tickets op de site van het Rijksmuseum >

De tofste speeltuin: Oud Valkeveen

De leukste uitjes met kids in Noord- en Zuid-Holland

De plek waar ieder kind écht kind kan zijn. Want deze speeltuin is niet stoer of cool, maar wel heel gezellig en het biedt eindeloos speelplezier voor ieder soort kind. Als kind gingen praktisch al onze schoolreisjes deze kant op en dat vonden we dikke prima. Inmiddels is de speeltuin meer een echt pretpark met botsauto’s, een megaglijbaan, reuzenrad, treintje, draaimolen, waterfiets, klimvulkaan… en nog veel en veel meer.

Check de website van Oud Valkeveen voor meer informatie >

Het grootste avontuur: De Klimvallei

De leukste uitjes met kids in Noord- en Zuid-Holland

Daredevils kunnen los in de Klimvallei in Den Helder! In dit eco-klimpark (aangelegd met oog en respect voor de natuur) klim je tussen de toppen van de bomen. Samen gaan jullie uitdagende hindernissen aan die zich op 4 tot 8 meter hoogte bevinden. Er zijn parcoursen op verschillende niveaus van ‘goed te doen’ tot ‘zwaar’. Tarzan eat your heart out, na deze dag kunnen jullie als geen ander aan een liaan slingeren!

Let op: je mag pas vanaf een bepaalde lengte dit concours betreden, dus kijk voor extra informatie zeker even op deze site >

3 uitjes met kids in Zuid-Holland

Duik in je lijf: Museum Corpus

De leukste uitjes met kids in Noord- en Zuid-Holland

Op ontdekkingstocht in één van de meest bijzondere uitvindingen op de wereld: het menselijk lichaam. Bij de knie ga je erin en bij de hersenen ga je er weer uit, en wat je leert? Hoe ons lichaam in elkaar zit, hoe het werkt én hoe je het gezond moet houden. Hoe leuk en interessant is dat? Niet alleen voor kids, maar zeker ook voor ouders – van wie deze kennis vast ook wel een beetje is weggezakt!

Kijk voor alle informatie op de website van museum Corpus >

Alle hens aan dek!

De leukste uitjes met kids in Noord- en Zuid-Holland

Dit is een mooi-weer-uitje, maar als het dan mooi weer is, is dit misschien wel de perfecte dagtrip. Vaar samen met je gezin op een rondvaartboot door de indrukwekkende havens van Rotterdam. Door het drukke zeeverkeer vaar je door de havens terwijl een gids jullie vertelt wat je nu precies ziet: van de hypermoderne opslag voor zeecontainers tot de imposante skyline van Rotterdam. Op een zonnige dag pak je bovendien meteen een lekker kleurtje mee! 😉

Kijk voor meer informatie op www.spido.nl >

Huiveringwekkende speurtocht

De leukste uitjes met kids in Noord- en Zuid-Holland

CityGoose presenteert Dossier Flikken Den Haag. Met het hele gezin ga je op een soort speurtocht om de stad te ontdekken, maar wel een hele speciale: jullie moeten een heuse moord oplossen! De lokaal beroemde en beruchte fotograaf F. Lits is levenloos op het Haagse Binnenhof aangetroffen. Dankzij jullie moordonderzoek ontdekken jullie direct de stad én elkaars speurtalenten. Geschikt voor kids vanaf 8 jaar.

Bezoek de website van CityGoose voor de prijzen en steden waarin je deze speurtocht kunt doen >

Heb je zelf nog een fantastische tip voor deze twee provincies? Laat het ons dan in de comments weten! 

Op zoek naar nog meer leuke uitjes? Check dan ook even:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.