De leukste voorjaarsvakantie uitjes

door Claudia Hooft

Nog een paar weekjes en dan is het alweer voorjaarsvakantie. Een week lang de kids thuis en vrije tijd met elkaar. Natuurlijk wil je daar het maximale uithalen en leuke dingen met elkaar doen. Wij hebben de leukste voorjaarsvakantie uitjes verzameld. Uitjes voor het hele gezin, verdeeld over het hele land, van Amsterdam tot aan Fryslân. Onze favorieten lees je hier!

Harry Potter tentoonstelling – Utrecht

Voorjaarsvakantie uitjesZijn jullie echte Harry Potter fans? Dan is deze tentoonstelling een geweldige ervaring. Sinds de wereldpremière in Chicago hebben al meer dan 4 miljoen mensen deze bijzondere tentoonstelling bijgewoond. Vanaf februari is ‘Harry Potter: The Exhibition’ te zien in Nederland! Naast de CineMec in Utrecht Leidsche Rijn. Ontdek de overweldigende tovenaarswereld in een 1400m2 ervaringsgerichte tentoonstelling. Zodra je binnenkomt, wordt je meegenomen in de wereld van Harry Potter. De prachtige decors en displays zijn van dichtbij te bewonderen en er zijn verschillende activiteiten zoals het gooien van een slurk in de Zwerkbal zone, het trekken van een eigen Mandragora, of zitten in de gigantische stoel in de Hagrids hut. Een aanrader voor jong en oud! De voorstelling loopt van 11 februari t/m 5 maart.

Bestel je tickets hier.

Indoor Kermis – Apeldoorn

Lifestylblog: de leukste voorjaarsvakantie uitjesKunnen je kids ook nooit wachten tot de jaarlijkse kermis er weer eindelijk is? Dat hoeft dit jaar ook niet, in de voorjaarsvakantie kunnen jullie je namelijk een hele dag vermaken in een gigantische indoor familiekermis. De Indoor familiekermis in de Americahal in Apeldoorn is ontzettend leuk voor jong en oud. Een garantie voor plezier! Ook leuk: dit jaar zijn er weer een aantal Piek Dagen (datum nog onbekend), tijdens deze dagen kost de entree tot bijna alle attracties slechts één euro! De Indoor Kermis is te bezoeken van 25 februari tot 5 maart.

Bekijk de website hier.

NEMO Science Museum – Amsterdam

Voorjaarsvakantie uitjesWil jij graag dat je kids wat meekrijgen van wetenschap en technologie? Dan is een bezoekje aan het meest kidsproof museum van Nederland zeker de moeite waard. In het NEMO Science Museum komen jullie op een interactieve en informele manier in aanraking met wetenschap en technologie. Iedereen, van jong tot oud,  kan hier – door middel van tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops – ervaren hoe bijzonder alledaagse dingen zijn. NEMO is voor een vroege kennismaking tussen techniek en een jonge generatie en maakt deze mogelijk door middel van leuke activiteiten waar kinderen samenwerken aan een idee of een oplossing. Een leuk én leerzaam uitje voor het hele gezin!

Bekijk de website en de agenda van NEMO hier.

Uitjes in de natuur – Natuurmonumenten

Voorjaarsvakantie uitjesRavotten je kids het liefst de hele dag in de natuur? Dan is één van de vele activiteiten van Natuurmonumenten waarschijnlijk erg leuk voor jullie. Er zijn veel activiteiten waaraan jullie deel kunnen nemen. Denk bijvoorbeeld aan een workshop vachtvilten in de Nieuwkoopse Plassen, beklim de watertoren in het Sint Jansklooter of ga op pad met de Nachtwachter in Oisterwijk! Ontzettend veel verschillende activiteiten voor jong en oud. Neem eens een kijkje op de website en bekijk of er wat leuks voor jullie bijzit.

Bekijk alle activiteiten hier.

Fort Pannerden – Doornenburg

Voorjaarsvakantie uitjesFort Pannerden is het meest oostelijke fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en werd in 1869-1871 gebouwd. In Fort Pannerden ben je echt de hele dag uit! Tijdens dit spannende uitje kunnen jullie deelnemen aan verschillende activiteiten, ga mee met de experts en luister naar de bijzondere geschiedenis van dit fort, of verover kamer na kamer tijdens de real life game ‘elements’. Met één ticket kun je deelnemen aan alle interactieve programma’s en bij de ticketbalie heb je de mogelijkheid om je eigen programmacombinatie op te stellen. Sommige delen van het fort zijn vrij toegankelijk, hier kun je naar de film, naar het bezoekerscentrum, de winkel of het café-restaurant. Tip: ga naar het uitzichtpunt, hier kun je kilometers ver over het rivierengebied kijken, dit punt is ook nog eens gratis te bezoeken.

Bekijk de website hier.

It Fryske Gea – Otterterp

Voorjaarsvakantie uitjesZijn je kids gek op dieren en zijn zij benieuwd naar alle spannende verhalen die een boswachter kan vertellen? It Fryske Gea organiseert de leukste activiteiten om samen de natuur in te gaan. Voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar is er donderdag 23 februari een super leuke jeugdexcursie: Winterwandeling met broodjes bakken. Kinderen kunnen mee op winterexcursie met de boswachter, na de wandeltocht zullen er bij een kampvuurtjes lekkere broodjes worden gebakken. Kom te weten hoe de dieren de vrieskou overleven en welke vogels er vanuit verre landen speciaal naar Fryslân komen om te overwinteren. Er zijn nog veel meer spannende excursies gedurende de voorjaarsvakantie, neem eens een kijkje op de website. Oh ja, vergeet je laarzen en warme kleren niet!

Bekijk alle excursies hier.

Wij zijn benieuwd naar jullie ervaringen en eventuele tips voor andere leuke uitjes, laat het weten in de comments hieronder!

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.