De leukste winteruitjes

door Gastblogger

Brrr… Stiekem hopen we altijd dat de winter zo snel mogelijk voorbij is. Maar helaas, de winter begínt pas op 22 december. Gelukkig is er genoeg leuks te doen in deze koude periode. Wij zetten alvast 5 winteruitjes voor je op een rij!

Oerhollands winteruitje

Schaatsen! Wellicht kan het deze winter nog een keer op natuurijs… Maar mocht het niet zo koud meer worden, dan kun je op verschillende plekken in de Nederland de ijzers onderbinden. Bijvoorbeeld bij de Vechtse Banen (Utrecht), Thialf (Friesland) of bij ICE* Amsterdam (Noord-Holland).

Wintersport in eigen land

Altijd al eens op de ski’s willen staan of vast oefenen voor de vakantie? Zoek de sneeuw vast op in een van de indoor ski-hallen in Nederland. Natuurlijk kun je naar Snowworld, maar even googelen en dan blijken er nog veel meer mogelijkheden te zijn! Roetsjen maar!

Baby, it’s cold outside

… but still so pretty! Misschien las je al eerder dat wij fan zijn van het bos. Ook in de winter is daar nog genoeg te zien en te beleven. Wat dacht je van winterkamperen, op zoek naar de Grote vijf van Nederland of ga mee met de boswachter op expeditie. Check de site van Staatsbosbeheer voor alle info.

Tropisch zwemparadijs

Genoeg van de wind en kou? In het tropische zwemparadijs (of het zwembad om de hoek) kun je het eigenlijk bijna niet koud krijgen. De warmte komt je bij de ingang al tegemoet. Mocht de warmte je niet overtuigen.. Zwemmen is ook een van de effectiefste work-outs! Zeg maar dag tegen de kerstpondjes.

Mooie museums

Ook in de winter is er in heel veel museums van alles te beleven. Het Nationaal Militair Museum, het Bakkerijmuseum, het Speelgoedmuseum en nog veel meer… Om te voorkomen dat het museum toch niet zo kidsproof is als beloofd, check je Museumkids. Lees hier (samen met je kids?) wat andere youngsters van onze musea vinden! Extra leuk: jullie kunnen ook zelf het museum inspecteren!

Heb jij nog tips voor een leuk uitje tijdens de donkere dagen? Let us know! 

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.