De meest gemaakte schoonmaakfouten

door Lidian

Het is wéér tijd. Overal, let-ter-lijk overal stof, viezigheid en afdrukken van kinderhandjes op de ramen. Je raad het al, tijd voor een grote schoonmaakbeurt! Nu denk je natuurlijk dat jouw huis schoon is nadat je elk hoekje in het huis grondig hebt geïnspecteerd op viezigheid en volledig hebt geschrobd. Trots dat je bent, want het is eindelijk weer schoon, fris en er zitten niet overal afdrukken van kinderhandjes. 😉 Maar is jouw huis eigenlijk wel zo schoon als je denkt na zo’n megaaaa schoonmaakbeurt? Wij hebben voor jou de meest gemaakte schoonmaakfouten op een rijtje gezet, zodat jouw huis voortaan spic en span is! Misschien herken je ze zelfs wel? 😉

Keukengerei met de hand afwassen? Nee joh!

Really? Met de hand afwassen? Dat hoeft toch alleen bij spullen die ECHT niet in de vaatwasser kunnen? Nope. Voortaan is het slim om je keukengerei (zoals een knoflookpers en vieze spatels) die je voorheen in de vaatwasser deed, gewoon lekker ‘ouderwets’ met de hand af te wassen. Zo wordt alles echt goed schoon en heb je de volgende dag geen kans op een extra kliekje van gisteravond op je ‘schone’ vaat. Want ja, laten we eerlijk zijn hoe vaak heb je dit niet al meegemaakt? Niet zo fris, die etensresten en daarnaast kan er ook nog is schimmel op je keukengerei ontstaan. Nouuuu… Wij kiezen er toch maar voor om met de hand af te wassen!

Pfff.. Stofzuigen.

De stofzuiger. Het apparaat wat in de hoek, garage of in het berghok staat. We moeten weer! Dit is wat je keer op keer denkt wanneer je het stof weer ziet dwarrelen en er overal vuil ligt. Want ja, de kinderen rennen van buiten naar binnen en dat wil nog wel eens zorgen voor wat viezigheid dat mee naar binnen komt. Dus, HUP aan de slag! Zodra je klaar bent kan je de zweetdruppels van je hoofd vegen en ben je een beetje buiten adem. Maar hey, het huis is schoon! Althans is dat het? Wat veel mensen vergeten is dat de stofzuiger beschikt over een filter wat ook met regelmaat schoongemaakt moet worden. Wanneer dit niet op regelmatige basis gebeurd, zorgt dit ervoor dat je stofzuiger minder goed werkt. Je vroeg je misschien al af waardoor hij minder goed werkte.. 😉 Ook zorgt een vies filter ervoor dat het stof en vuil die jij denkt opgezogen te hebben, weer terug geblazen wordt in je huis. Not very nice!

Nieuw doekje? Nee joh!

JA. JA. En nog eens ja. Een schoon doekje is zooo belangrijk. En dan bedoelen we niet schoon in de zin van, ‘het doekje nog een keer door het sop halen‘. Nee, hiermee bedoelen wij een écht schoon en vooral nieuw doekje. Dus nadat je de woonkamer heb geschrobd, pak het doekje -en nee niet twijfelen- en gooi hem PER direct de wasmand in. Het volgende (schone) doekje ligt namelijk te wachten om gebruikt te worden voor bijvoorbeeld de badkamer. Deze bacteriën wil je zeker niet verspreiden door voortdurend hetzelfde doekje te gebruiken. Je huis wordt dus het schoonst wanneer je voor elke ruimte van het huis een nieuw doekje gebruikt. Als de oplossing voor een schoner huis met minder bacteriën zo easy is, dan maar een extra wasje draaien!

Plumeau gebruiken? Hmm..

Met een plumeau wordt je huis echt goed schoon! False or true? False! Het is zeker geen aanrader. Een plumeau zorgt ervoor dat alle stof, niet één kant MAAR alle kanten opgaat. Dus wanneer jij denkt het stof en alle vuil weg te halen, wordt het verspreid door heel je huis. Ook blijft vaak het stof of de vuil in de plumeau hangen.. JAKKES!😨 Wat raden wij aan? Een microvezeldoekje is dé perfecte oplossing. Deze doekjes zijn gemakkelijk om te gebruiken en je hebt er geen emmers water voor nodig, wat overigens ook heel fijn EN goed voor het milieu is!

Toiletborstel horror

Een onderwerp waar onze mannen ZEKER niets over willen horen. Vrouwen poepen niet. Punt uit. Aangezien mannen nog steeds denken dat vrouwen regenbogen en glitters uitscheiden, is dit dan ook een taak waar de mannen zich aan moeten houden! De toiletborstel wordt namelijk -en zeker door de mannen- na gebruik direct in de houder gezet. De bacteriën worden op deze manier verspreid in de houder en dat willen we natuurlijk niet! 😉 Dus de volgende keer dat je liefje een ‘nummer twee’ doet, moet hij de borstel even laten drogen voordat hij ‘m terug plaatst in de houder. Daarnaast is het ook altijd even fijn om de wc-bril naar beneden te doen, mocht je over een badkamer met wc beschikken. Doe je deze namelijk niet naar beneden voordat je doorspoelt, dan vliegen de bacteriën in de rondte. Wel zo fijn als deze bacteriën blijven waar ze horen, toch?!

Spray it!

Schoonmaakmiddelen. We spuiten het eigenlijk allemaal direct op het desbetreffende item wat je schoon wilt hebben. Niet heel gek, toch?  Aangezien je juist DAT item schoon wilt hebben. Maar eigenlijk zorg je er dus voor dat er een plaklaag bovenop het item komt. Hierdoor wordt het voor stof en vuil erg aantrekkelijk om de dikste vriendjes te worden met bijvoorbeeld je net-schoongemaakte tafel. Dit willen we liever niet! Het is dus handig om de schoonmaakmiddelen eerst op een doekje (bijvoorbeeld een microvezeldoekje ;)) te plaatsen en dan de tafel af te nemen. Scheelt weer een vieze tafel binnen de kortste keren!

Handig om te weten hé?! Weg met de schoonmaakfouten en op naar een schoon huis!

Herken je deze schoonmaakfouten of wist je deze handige tips al? Laat het ons weten in de comments. 

Nog meer tips? Misschien is dit ook wat voor jou!

 

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.