Deze skills bezit écht iedere mama!

door Lidian

Moederschap. Eén van de mooiste dingen in het leven. Jouw kids koester je en heb je lief. Mama zijn is leuk maar ook een enorme uitdaging. Om mommy te zijn heb je een paar vaardigheden nodig waar je U tegen zegt! Gelukkig krijg je deze skills er gratis bij wanneer je mama wordt of… leer je die jezelf in no time aan. Want geloof mij, deze vaardigheden en eigenschappen heb je iedere dag nodig! De ene dag wat meer dan de andere. Benieuwd over welke skills wij het hebben? Lees dan snel verder!

Home is… where mom is!

Zo doet mama dat:

 1. Je hebt supersonisch gehoor ontwikkeld
  En… dat is maar goed ook! Want wat er ook valt of gezegd wordt, jij hoort het direct. Zelfs al wíl je het soms niet horen. Van je kids die beneden ruzie lopen te maken terwijl jij de was aan het opvouwen bent tot aan een auto die je van ver al hoort aankomen, waardoor je ervoor zorgt dat jouw kind dus niet de weg gaat oversteken! Dat supersonische gehoor is toch écht ergens goed voor.
 2. Met een minimale omschrijving weet je precies wat jouw kind bedoeld
  Je hebt welgeteld maar twee letters nodig of een bepaald geluid te horen om precies te weten wat jouw kleintje bedoeld. Naast dat supersonische gehoor is ook dit zeker een skill die erg handig is… want oh oh oh stel je voor dat je moet ontrafelen wat je kind jou probeert te vertellen. Nou… dat probleem ken je gelukkig niet! Je hebt maar een paar seconden nodig en jullie hebben hele gesprekken met elkaar waarbij jullie precies weten wat er gezegd wordt.
 3. Je hebt geen hutkoffer nodig, in jouw handtas past de wereld!
  Ook dit is een skill die iedereen keer op keer weer verbaast. Ik heb nog nooit van een moeder gehoord die zonder handtas de deur uit is gelopen. En nee… een handtas is niet zomaar een tas. De mommy-bag a.k.a. luiertas is dé tas die ook wel wordt gezien als de Holy Grail. Heb je wel eens gezien wat er allemaal in zo’n tas past? Twee keer knipperen en er liggen zo 30 verschillende items op tafel! Doe dat maar eens na. 😉
 4. Quality time nemen op de meest gekke plekken
  Pfff… even rust, eventjes helemaal niks tot je weer uit je droom wordt geholpen en jouw naam super hard door het huis wordt geroepen. ‘Maaam, waar ben je nou?!’… Je had je net even vijf minuutjes extra verstopt in het washok. Vorige week bleef je wat langer in de badkamer omdat je nèt die minuten nodig had voor wat me time. En mama’s… daar is he-le-maal niks mis mee! Blijf dit vooral doen, want ook jij verdient even een momentje voor jezelf… waar je ook bent.
 5. Slaap… wat is dat?
  Uren, dagen, maanden, jaren zonder slaap. Haha… als moeder is het belangrijk dat je zonder slaap de dag kunt overleven! 😉
 6. Alle goede maar ook alle minder leuke opmerkingen kunnen incasseren
  Kids zijn nou eenmaal altijd enorm eerlijk, wat betekent dat je soms ook minder leuke opmerkingen naar je hoofd geslingerd krijgt. Maar als mommy kan je niet alleen alle goede opmerkingen maar ook de slechte goed incasseren!
 7. Je bent een ster in cadeautjes verstoppen!
  De feestdagen komen eraan en dat betekent: tijd voor cadeautjes! Want wanneer de Sint en de Kerstman wel wat hulp kunnen gebruiken, staan alle mama’s klaar om een handje te helpen bij het shoppen van cadeautjes! Al die mooie spulletjes moeten natuurlijk ook goed verstopt worden. Veel kinderen zijn erg nieuwsgierig en trekken vaak de deuren van alle kastjes open. Gelukkig weet iedere moeder precies de juiste plekjes en is zij een ster in het verstoppen van de cadeautjes ieder jaar.
 8. Flexibiliteit is je tweede naam
  Als er iets is waar je goed in bent dan is het wel flexibel zijn. Je hebt voor de hele dag een duidelijke planning. Want je moet de kids bij school afzetten, vervolgens snel naar huis, het huis schoonmaken, werken, wasjes draaien, boodschappen doen, de kinderen weer ophalen en koken. Tot… één van je kids vraagt of hij bij z’n vriendje mag eten. Hmm… dat stond niet in de planning maar je bent niet moeilijk en ‘flexibel’ is ten slotte je tweede naam, dus waarom niet!
 9. Multitasken kan je als de beste
  Naast flexibel zijn moet je als moeder natuurlijk ook goed kunnen multitasken. Terwijl je de lunch van je kids staat klaar te maken heb je net een wasje aan gezet, ben je in gesprek met je man aan de telefoon en ben je tegelijkertijd je andere kind aan het uitleggen hoe ze haar huiswerk moet maken. Moeders kunnen zeker meer dan één taak tegelijkertijd volbrengen!
 10. Mommy knows best
  Dit is een skill die je niet altijd wil beheersen, soms is het ook fijn om eens ongelijk te hebben. Om die reden spreek je ook niet altijd jouw mening uit, soms is het beter om je kind zelf iets te laten ondervinden. Hoe graag je naderhand ook zou willen zeggen dat je het al wist, doe je dit (natuurlijk) niet. Maar mommy knows best!
 11. Je weet precies hoe je kind zich voelt
  Dit is zo’n talent die altijd goed van pas komt. Voelt je kleintje zich niet fijn, is er wat aan de hand of is jouw kind juist heel blij? Je hoeft geen woord met elkaar te hebben gewisseld om te weten hoe jouw lieveling zich voelt.

Van welke skill maak jij het meeste gebruik? Wij zijn benieuwd! Laat het ons weten in de comments.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Beeld: Little Miss Julliette

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.