Dit herken je als je kind op schoolkamp gaat

door Wendy

Met een kind in groep 8 is het zwaar voor jou als moeder. Je kleintje wordt nu toch echt groot (hoezo torenen de pubers van tegenwoordig met gemak over hun moeder?), voorbij zijn de middagen dat jullie samen een broodje aten tussen de middagen en no way dat jij je kind straks nog mag komen ophalen op school.

Loslaten

Groep 8 betekent loslaten. Alwéééér. Het laatste jaar op de basisschool is er een met veel emoties voor hem én voor jou. Het is leuk, gezellig, maar ook heel spannend (de CITO-toets!) en verdrietig (het grote afscheid van zijn vrienden en vertrouwde omgeving). En het is natuurlijk ook het jaar waarin hij op schoolkamp gaat. Ja, jouw mini is de grootste van de school en gaat maar liefst 3 dagen ergens zijn, zonder jullie. OMG. Dit herken je als jouw kind op schoolkamp gaat:

  1. Drie.dagen, zonder ons. Gaat hij wel eten en slapen? Wat als hij heimwee heeft? Hoe overleeft hij een dropping? Heus, het komt goed. Er is genoeg begeleiding mee en hoe erg is het als hij twee nachten niet zo goed slaapt en drie dagen vooral snoep, brood en pasta eet? Dus laat het loooooos, laat het gaaaan…
  2. Je laat het los en dan… Wat.een.rust. Het is eigenlijk best lekker om even één kind minder thuis te hebben. Want wat scheelt het geruzie tussen de broers en zusjes.
  3. Jullie kunnen gewoon op tijd aan tafel. Er is niet iemand die vanaf boven schreeuwt ‘ik kom zo, mam. De video of game is bijna klaar’. De komende dagen komt iedereen direct aan tafel als je roept dat het eten klaar is. Hoera!
  4. Het avondeten zelf is ook een stuk relaxter. Er is geen geklier aan de eettafel. Wow!
  5. En wat scheelt dit een was! Je puber draagt dus echt geen twee dagen achter elkaar hetzelfde shirt. Dus die gooit hij elke avond in de hoek van z’n kamer en niet in de wasmand. Grrr. En jij maar puinruimen en van alles in de was gooien. Elke.dag.
  6. Je ruimt niet alleen minder puin in z’n kamer, ook in de rest van het huis hoef je minder troep te rapen. Note to self: laat hem als hij terugkomt weer zelf zijn eigen rommel opruimen. Waarom verwaterd dat toch altijd? Herstel; waarom laat ík het toe dat het verwaterd?
  7. Er is een keer geen eindeloze discussie over welk tv-programma jullie na het avondeten nog even kijken.
  8. Maar eh, het is toch wel saai zonder de discussies en de grappige uitspraken van je puber. Hoe lang duurt het nog voordat hij terugkomt? Hij heeft misschien geen heimwee, maar jij mist hem heel erg. Waarom gaan ze op schoolkamp trouwens? Wat is er mis met een dagtrip?
  9. Is dit hoe het empty nest syndoom voelt? Ik wil mijn kind thuis! Hoe moet het als hij straks gaat studeren? Zet de tijd stil.

 

Hoe was het toen jouw kind op kamp was? Laat het ons weten in de comments…

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

 

 

 

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.