Dit worden de populairste babynamen van 2019

door Wendy

Ben je op zoek naar een hippe babynaam? Yes, the struggle is real. Maar goed nieuws: we hebben onze glazen bol erbij gepakt en voorspellen welke babynamen dit jaar populair gaan worden.

We zijn natuurlijk geen meester-voorspellers, maar hebben gekeken naar de trends van de afgelopen jaren én we hebben de top 10 van sites met babynamen (op basis van bezoekersstatistieken) erbij gepakt.

Babynamen klassiekers

Op een lijstje met de populairste babynamen mogen jarenlange favorieten als Sem, Lucas, Noah en Levi en Julia, Emma, Tess en Sophie niet ontbreken. Veel van deze populaire namen eindigen op de letter ‘a’ en dat is gelijk ook een van de grootste trends. Kijk dus niet gek op als de kleuterklassen over vier á vijf jaar volstromen met Mila’s, Nova’s, Sophia’s, Juna’s, Micah’s en Joshua’s.

Meisjesnamen die eindigen op ‘lou’

Namen die eindigen op ‘lou’ (dat je uitspreekt als loe) zijn bezig met een enorme opmars in 2019. En geef de ouders eens ongelijk; Milou, Jalou en Shilou klinken toch superzoet? We zien ook steeds vaker ouders die zelf namen samenvoegen en ‘lou’ achter (een deel van) een andere naam zetten. Denk aan Maylou, Nilou en Lilou. Hou vooral ook Philou in de gaten, er wordt verwacht dat deze naam dit jaar hard gaat stijgen.

Kort en hip

Ikbenzwanger.com verwacht dat veel baby’s dit jaar een korte naam krijgen. Op basis van het zoekgedrag van (toekomstige) ouders voorspelt de site de top 10 babynamen van 2019. Opvallend: de eerste zeven namen in de top 10 populairste babynamen in Nederland bestaan uit maar 3 of 4 letters.

 1. Finn
 2. Zoë
 3. Nora
 4. Kyan
 5. Mila
 6. Yara
 7. Noé
 8. Femke
 9. Vaiana
 10. Pifte

Internationale toppers

Omdat we in Nederland onze kinderen vaak een Engelse voornaam geven, kijken we ook welke namen in Amerika en Groot-Brittannië populair gaan worden. Pregnancysymptomtest.com voorspelt dat meisjes dit jaar opvallend vaak een naam met een trema of apostrof krijgen.

 1. Zoe
 2. Anaève
 3. Aënaelle
 4. Céline
 5. Juliette
 6. Anne-Cécile
 7. Anakéa
 8. Hèléne
 9. Stéphanie
 10. Chloé

Jongens krijgen volgens Moms.com dit jaar stoere, typisch Amerikaanse namen.

 1. Hunter
 2. Brayden
 3. Landon
 4. Eli
 5. Caleb
 6. Levi
 7. Jaxon
 8. Mateo
 9. Dylan
 10. Avery

Wat vind jij van deze namen? Komt de naam van jouw kind ook terug in deze lijst?

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.