Dit zijn de 10 beste kerstfilms op Netflix

door Tessa

Veel mensen vinden de decembermaand een van de fijnste periodes van het jaar. Gezelligheid met de familie, mooie feestkleding aan en de lekkerste gerechten maken én natuurlijk opeten. Jammer genoeg zullen de feestdagen waarschijnlijk ook dit jaar anders verlopen dan we gewenst hadden. Maar een Christmas party at home kan ook supergezellig zijn! Maak leuke knutselwerkjes in kerstsfeer, bak koekjes en speel een spelletje. Of duik met z’n allen de bank op en kijk de ene na de andere kerstfilm weg in de meest relaxte pyjama’s. Nog inspiratie nodig voor een goede film? Wij zetten de beste kerstfilms van Netflix op een rij, voor elke leeftijdscategorie!

 De Familie Claus 2 (AL)

De Kerstman heeft maar één taak: cadeautjes bezorgen. Als Jules de zaken overneemt van zijn opa Noël, krijgt hij een brief van een meisjes met een bijzondere kerstwens. Benieuwd hoe dit verder gaat? Zet dan snel deze film op!

Super Monsters redden Kerstmis (AL)

Het is kerstavond in Paddenburg en de Super Monsters komen bij elkaar om alles te versieren, het vermiste rendier van de Kerstman te vinden én Kerstmis te redden!

The Polar Express (AL)

The Polar Express is een Amerikaanse animatiefilm. Terwijl een jongen in slaap probeert te vallen hoort hij het geluid van een trein. Wanneer hij naar buiten stapt ziet hij die immense trein, The Polar Express. Een conducteur stapt uit een wagon en vraagt of de jongen in de trein wil stappen. Hij twijfelt, maar besluit om mee te gaan. Hij beleeft een onvergetelijk avontuur met andere kinderen en komt op kerstavond op de Noordpool terecht.

A Castle for Christmas (AL)

Een bestsellerauteur reist naar Schotland om te ontsnappen aan een schandaal. Ze wordt er verliefd op een kasteel en neemt het op tegen de nukkige eigenaar, een hertog.

Fei Fei en de maan (6+)

Gedreven door herinneringen aan haar moeder bouwt de vindingrijke Fei Fei een raket en reist naar de maan om het bestaan van een legendarische maangodin te bewijzen.

Jingle Jangle: A Christmas Journey (6+)

Jingle Jangle is een kerstfilm voor liefhebbers van kostuums en magie. Deze film is een hartverwarmende, muzikale film van John Legend. Het gaat over een speelgoedmaker die met zijn kleindochter zijn fantasie de vrije loop laat. Ze stappen samen een denkbeeldige wereld in door zijn uitvinding.

Home Alone (6+)

Helaas is Home Alone niet meer te bekijken via Netflix, maar deze klassieker mag absoluut niet ontbreken in dit lijstje… Hoe vaak heb jij Home Alone al gezien? De achtjarige Kevin McAllister wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten wanneer zijn familie op vakantie gaat naar Frankrijk. Wanneer Kevin zich realiseert dat hij alleen thuis is, leert hij al snel voor zichzelf te zorgen. Uiteindelijk moet hij het huis beschermen tegen Harry en Marv, twee inbrekers die van plan zijn in het huis van Kevins familie in te breken.

The Christmas Chronicles (9+)

Een kerstkomedie over twee kinderen die alleen thuis zijn op kerstavond. Ze zien de Kerstman op het dak en springen in zijn slee. De broer en zus laten per ongeluk de slee van de Kerstman crashen. Ze besluiten om hem te gaan helpen om alle cadeaus op tijd bij alle kinderen te krijgen. Op zoek naar een combinatie van een familiefilm en een komedie voor volwassenen? Dan moeten jullie deze film echt zien!

The Christmas Chronicles 2 (9+)

De populaire kerstfilm The Christmas Chronicles uit 2018 heeft een vervolg. Kurt Russell speelt opnieuw de Kerstman en de kinderen uit de oorspronkelijke cast spelen deze keer ook weer mee. Kate is inmiddels een tiener en niet blij met de nieuwe relatie van haar moeder. Ze loopt weg en belandt op de Noordpool, waar een ondeugende elf Kerstmis wil dwarsbomen.

Fun fact: in het echt zijn Hawn en Russell ook al 37 jaar een stel.

Dolly Parton’s Christmas on the square (12+)

De kerstsfeer is ver te zoeken als een harteloze vrouw land in haar thuisstad probeert te verkopen. Zal ze door muziek, magie én herinneringen van gedachten veranderen?

Wat gaan jullie dit jaar doen met de feestdagen? En mist er nog een kerstfilm in dit lijstje? Laat het ons weten in de comments!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Beeld: Noppies

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.