Dit zijn de populairste babynamen van 2021

door Tessa

Tijdens een zwangerschap kan het bedenken van een naam voor jullie kindje een leuke maar best ook lastige uitdaging zijn. Want zal de naam bij de persoonlijkheid van jullie kleine passen? Of worden jullie het juist maar niet eens omdat er zoveel keuze is? Misschien dat dit lijstje, met de populairste babynamen van het afgelopen jaar, jullie een handje kan helpen. Maar het is ook gewoon leuk om te zien of jullie kind misschien wel één van die populaire babynamen heeft gekregen. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder en ontdek de populairste namen van 2021!

Het afgelopen jaar zien we dat korte en stoere namen in opmars zijn. Veel kinderen krijgen tegenwoordig een naam die niet langer dan twee lettergrepen is. Hebben jullie een langere naam in gedachten voor jullie kindje? Dat maakt natuurlijk helemaal niks uit, want het gaat erom dat jullie de naam mooi vinden!

Een andere trend uit het jaar 2021 is unisex. Zo ook met de namen voor kinderen. Dit is helemaal ideaal als jullie het geslacht nog liever niet willen weten van tevoren. Wat dacht je van Sam, Luca of Jamie? Deze namen zijn zowel voor een jongetje als een meisje leuk.

Nu gaan we het hebben over de top 10 babynamen van het afgelopen jaar.

Jongens

We beginnen deze blog met een lijstje over jongensnamen. En ook dit jaar staan er oude bekenden in dit lijstje. Ben je juist benieuwd naar de nieuwkomers van dit jaar? Lees ook dan snel verder!

Top 10 jongensnamen:

 1. Noah
 2. Mees
 3. Sem
 4. Daan
 5. Finn
 6. Siem
 7. Mason
 8. Thomas
 9. Milan
 10. Lucas

Meisjes

Ook voor meisjes is er dit jaar weer een lijstje met tien populaire namen opgesteld. Staat de naam van jouw pasgeboren baby erbij? Of heb je juist al een wat ouder kind die één van deze namen heeft gekregen? Dat kan namelijk best zo zijn, want ook hier zien we oude bekenden terugkomen.

Top 10 meisjesnamen:

 1. Liv
 2. Zoë
 3. Tess
 4. Sofie
 5. Julia
 6. Mila
 7. Evi
 8. Lotte
 9. Milou
 10. Nora

Wat vinden jullie een mooie naam voor een kind? En kiezen jullie dan liever voor stoer of lief? Laat het ons weten in de comments! 

Beeld: Noppies

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.