DIY: een last-minute Vaderdag knutsel

door Gastblogger

Normaal gesproken ben ik lang van tevoren al bezig met bedenken hoe ik speciale dagen ga invullen. Ik ben een enorme fan van Pinterest en geen enkele feestdag gaat bij ons thuis ongemerkt voorbij. Zo ook Vaderdag. Voor sommige mensen commerciële onzin, ik vind het geweldig. Een Vaderdag-ontbijt, een activiteit op de dag zelf, een speciaal dinertje én natuurlijk een knutsel.
Tot ik er donderdag over na dacht en me realiseerde dat ik nog helemaal geen knutsel had gezien en de kleine voor die tijd niet meer naar de kinderopvang ging. Ik dacht nog, ‘ik ben hem vast vergeten’. Hoopvol appte ik de juf, die mij vertelde dat er geen Vaderdag knutsel wordt gemaakt… Help!

Gelukkig verzamel ik al sinds kerst zo’n beetje ideeën voor Vaderdag op een Pinterest-bord, dus die heb ik gauw geraadpleegd, mijn eigen draai eraan gegeven en hem hieronder voor jullie vertaald als last-minute-rescue voor diegene die ook zonder zitten… Hopelijk met spulletjes die je gewoon voor het pakken in huis hebt liggen,

Wat heb je nodig

– Gekleurd karton, 2x zwart A4, 1 grijs, 1 groen, 1 blauw vouwblaadje, eventueel nog 1 kraft kleur A4
– Een klein bordje/kommetje & een potlood om een mooie cirkel te trekken
– Een schaar
– Een lijmroller (echt ideaal, geen plakkerige kindervingertjes meer en geen droogtijd)
– Stiften (zwart, roze en wit)
– Witte (vinger-)verf

Do it yourself

  1. Trek een cirkel om het bordje heen met een potlood, op een grijzig, een blauw en een groen vel.
  2. Knip de cirkels uit.vaderdag
  3. Teken in de grijze cirkel een maan zoals jij dat leuk vindt en plak de blauwe cirkel alvast midden op een zwart A4.
  4. Laat je kindje zijn handje op de groene cirkel leggen en trek de contour van het handje met het potlood om.
  5. Laat ondertussen je kindje los gaan met vingerafdrukken van de witte (vinger-)verf op een zwart A4 zodat er een galaxy ontstaat.Vaderdag
  6. Knip het handje uit de groene cirkel en gebruik het overige groen om nog wat fantasie continenten te knippen.
  7. Plak alle uitgeknipte groene elementen precies op de blauwe cirkel en knip er (als je wil, zonder kan ook) nog een wereldbol-standaard omheen van kraftpapier.
  8. Plak wanneer de witte verf droog is de maan erop en maak ze beiden af met de witte tekst.

Tadaa!

Vaderdag

Zeg nou zelf, dit is toch veel leuker dan dat van de juf? 😉

En? Heb jij al een leuk cadeautje voor Vaderdag? Of heb je nog leuke DIY knutsels die wij niet mogen missen? Laat het ons weten in de comments!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

DeborahDeborah (32) is interieurontwerpster en een echte Pinterest-addict. Ze is getrouwd met Roel Benjamin en liefhebbende mama van hun kleine prinsje William Arthur Benjamin. Ze woont in een prachtig jaren ‘30 huis in Hilversum, dat nooit afkomt, zolang zij een Pinterest account heeft. Ze is niet te stoppen als het gaat om feestdagen, verjaardagen, zomaar feestjes-etentjes-borreltjes en de aankleding ervan. Van het huis, de kinderen, de tafel, de borden en de uitnodigingen tot traktaties en cadeautjes. Kidsactiviteiten, shoppen en playdates op leuke mama plekjes, doet zij het liefst iedere dag. Deborah wil jullie inspireren met alles dat haar blij maakt.

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.