DIY: knutselen voor Valentijn

door Gastblogger

Valentijnsdag wordt dit jaar anders dan andere jaren. Geen romantisch etentje in een restaurant of een andere quality time activiteit met je partner, maar waarschijnlijk gewoon thuis én met de kids erbij. Dus laten we er dan een dag van maken om de liefde te vieren, met zowel onze grote liefde, als onze kleine liefde(s). Gelukkig hebben we ondanks alles nog de mogelijkheid online te bestellen, om er zo een klein feestje van te kunnen maken in huis. Ga bijvoorbeeld lekker knutselen met jouw kleintje!

Spread the love…

Om van Valentijnsdag niet alleen een dag te maken zoals deze bedoeld is, voor je geheime liefde, maar een dag om de liefde te vieren en iedereen die je lief vindt dat te laten weten, heb ik de leukste ideeën op een rij gezet. Dus ga aan de slag met de knutseltips hieronder en maak iets leuks voor bijvoorbeeld je partner, opa & oma, je schoolmaatje of buurkindje. Spread the love… dat kunnen we wel gebruiken in deze gekke tijd! Wist je trouwens dat kleertjes.com naast de leukste kleding ook heel veel knutselspullen en speelgoed verkoopt? Bestel nog snel jouw benodigdheden en maak een van de Valentijn knutsels hieronder!

❤ Hartjes stempelen met een wc-rol 

Leeftijd: 3+

Benodigdheden: 

 • Dik papier (wit, zwart)
 • Verf (in Valentijnskleuren)
 • Een wc-rol per kind
 • Evt. een elastiekje

Werkwijze: 

Vouw de wc-rol zo in, dat hij van bovenaf gezien een hartje vormt. Doe hier een elastiekje om indien je kindje hem niet in die vorm vast kan houden. Knijp wat verf op een bordje of stukje karton en spreid dat wat uit, zo breed als de wc-rol. Leg dit naast het papier van het kindje en laat ze nu hartjes stempelen. Wanneer dit gedroogd is kun je er verder mee knutselen en het bijvoorbeeld in een hartvorm knippen.

valentijn

 

❤ Hand en voet afdrukjes 

Leeftijd: vanaf de geboorte

Benodigdheden:

 • Dik papier (wit, zwart)
 • Verf (rood of roze tint)
 • Kwast
 • Babydoekjes
 • Stiften (groen, zwart, wit)

Werkwijze:

Kwast je kinds handje of voetje in met verf, druk dit op meerdere dikke papiertjes (omdat niet iedere afdruk even succesvol is) en laat het dan drogen. Veeg de verf direct goed van de handjes en voetjes af, zeker met rode verf, je wil niet dat de pigmenten kunnen intrekken. Wanneer het eenmaal droog is kun je het gaan versieren met stiften, maak er bijvoorbeeld een roos van of een hartje zoals in het voorbeeld.

valentijn

 

❤ Brooddeeg versieren met kraaltjes 

Leeftijd: 2+

Benodigdheden:

 • Ingrediënten deeg: 2 kopjes bloem, 1 kopje zout, 1 kopje water, 1 eetlepel olie (olijf-, baby-, zonnebloem-.)
 • Om te versieren: hartjes, pareltjes, glittertjes, pailletjes, roosjes, strikjes, schelpjes, knoopjes, strijkkralen. Evt. waxinelichtje en sleutelhangerring.

Werkwijze:

Meng alle ingrediënten tot een mooi soepel en niet plakkerig deeg. (Als het te plakkerig is voeg dan nog wat bloem toe.) Laat de kids vervolgens lekker hun gang gaan met kneden en rollen en uitsteken, zoals ze ook doen wanneer ze kleien. Laat het ze vervolgens versieren. Wanneer je de versiersels in het natte deeg drukt blijven ze erin zitten. Je kunt ook de creaties eerst laten drogen en dan beschilderen en beplakken als je dat leuker vindt. Wij maakten er speciaal voor Valentijn hartjes van, met een waxinelichtje erin en een hartje als sleutelhanger. Zorg wel dat je die erin maakt voor je het laat drogen aan de lucht, dit duurt een paar dagen.

valentijn

TIP! Wanneer je brooddeeg over hebt en dit luchtdicht bewaard, in bijvoorbeeld een ziplock-zakje, wordt het niet hard en kun je het lang bewaren om het later nog eens te gebruiken.

 

DeborahDeborah (32) is interieurontwerpster en een echte Pinterest-addict. Ze is getrouwd met Roel Benjamin en liefhebbende mama van hun kleine prinsje William Arthur Benjamin. Ze woont in een prachtig jaren ‘30 huis in Hilversum, dat nooit afkomt, zolang zij een Pinterest account heeft. Ze is niet te stoppen als het gaat om feestdagen, verjaardagen, zomaar feestjes-etentjes-borreltjes en de aankleding ervan. Van het huis, de kinderen, de tafel, de borden en de uitnodigingen tot traktaties en cadeautjes. Kidsactiviteiten, shoppen en playdates op leuke mama plekjes, doet zij het liefst iedere dag. Deborah wil jullie inspireren met alles dat haar blij maakt.

 

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.