DIY Paasknutsels: de bestekkip & het paashaas-ei

door Gastblogger

Bijna Pasen! Dit jaar zal Pasen door veel mensen op een andere manier gevierd worden dan normaal. Voorheen kwamen gezinnen of families bij elkaar en namen zij de tijd om (uitgebreid) samen te ontbijten, brunchen of dineren. Dat we dit jaar niet met iedereen bij elkaar kunnen komen om Pasen te vieren, betekent niet dat het Paasontbijt,-brunch of -diner niet door kan gaan! Een eventuele oplossing is om met de gehele familie te videobellen tijdens Pasen, zo zijn jullie toch nóg een klein beetje met elkaar. 😉 Zit je thuis met het gezin? Dan kunnen jullie Pasen natuurlijk met elkaar vieren, wel zo gezellig.

Ook wordt het dit jaar iets lastiger voor de Paashaas om alle huizen rond te gaan om z’n paaseieren te verstoppen, dus lieve mama’s help de Paashaas een handje. Dit doe je door een Paasei uit te printen en deze op het raam te hangen. Zo’n Paasei vind je hier. Als alle mommies & daddies dit in de straat/wijk doen, dan kunnen de kindjes (op 1,5m afstand) langs de huizen lopen tijdens de speurtocht om zo alle eitjes te spotten die op de ramen zijn geplakt. Kleine moeite én een leuke bezigheid voor de kids tijdens Pasen!

Om de Paasmaaltijd gezellig te houden en iedereen te betrekken, maakte we een paar leuke Do It Yourself (ja, daar staat DIY voor) Paasknutsels.

De bestek-kip en het paashaas-ei: DIY PaasknutselsDe bestekkip

Terwijl jij alle voorbereidingen treft voor de maaltijd zet je jouw kind lekker aan een het werk met deze vrolijke bestekkip. Een gezellige en fleurige houder voor het bestek! Lekker kleuren (of verven) en knippen!

Benodigdheden:
– kleurpotloden, stiften of verf
– schaar (en/of prikpen)

Stappenplan:
Stap 1: Kleur, verf, krijt of stift de kip feestelijk in.
Stap 2: Knip ‘m uit.
Stap 3: Prik de stippellijn uit, dit wordt het gleufje voor het bestek.
Stap 4: Schuif het bestek in het gleufje.

Heb je een kleine creatieveling die wel raad weet met deze paasknutsel? Je downloadt deze vrolijke bestek-kip hier.

Het Paashaas-ei

De bestek-kip en het paashaas-ei: DIY PaasknutselsWil jouw kind a l t i j d helpen in de keuken? Tijdens het Paasweekend is daar wat meer tijd voor – en wellicht kunnen je oudere kinderen dit leuke Paashaas-ei (onder toezicht) wel helemaal zelf klaarmaken. En ook niet onbelangrijk – hoeveel keukenervaring je ook hebt -, het is een easy-peasy recept!

Benodigdheden:
– eieren
– een paar takjes bieslook
– blauwe bessen
– spek

Stappenplan:
Stap 1: Bak het spek kort (tenzij je van knapperig houdt).
Stap 2: Vervolgens bak je een spiegeleitje (zorg dat de dooier heel blijft!);
Stap 3: Decoreren maar! Leg het spek op een bord en leg hier vervolgens het eitje overheen. De voelsprieten van de haas komen rondom het eigeel te liggen. Geef als laatst het haasje nog twee oogjes met de besjes.

That’s it! Eet smakelijk 🙂

En? Ga jij dit Paasweekend met het gezin aan het ontbijt of de brunch? We zijn benieuwd naar jullie uitwerking van de bestekkip of het Paashaas-ei. Show ons jullie Paasknutsels! 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.