EHBO (Eerste Hulp Bij Overgeven) 

door Gastblogger

Mijn weekend was een ramp, veel te druk! Vervolgens was ik ziek als een hond en daarna was mijn oudste kind ziek. En terwijl ik de wasmachine nog eens om half twee ’s nachts aanzette om een hoofdkussen te wassen en ik niet durfde te gaan slapen omdat ik bang was onder gespuugd te worden door mijn eigen kind (lichtelijke Emetofobie), kwam ik tot het volgde stappenplan dat Eerste Hulp Bij Overgeven biedt. Want moederliefde gaat ver, maar mijn smetvrees voor kots (of spuug, dat klinkt misschien wat netter) gaat verder.

 1. Zet kind onder douche en gebruik zeep, véél zeep! Zelfs Rituals zeep mag nu gebruikt worden, dat is ten minste sterk genoeg.
 2. Doe (als je dertig keer gevraagd hebt of ‘ie echt echt echt niet meer moet spugen) hem een schone pyjama aan.
 3. Knijp je neus dicht, houd je adem in, haal het beddengoed van bed, gooi in wasmachine en zet op minimaal 60 graden (90 graden ook prima indien ernstige smetvrees).
 4. Breng Het Zieke Kind naar beneden, zet emmer ernaast, doe TV aan, en houd handje vast.
 5. Geef wat cola (het gouden middel tegen een hevig protesterend buikje dat alles eruit wil gooien) te drinken als ‘ie daar zin in heeft en check of ‘ie nog wat anders wilt hebben. De wens van Het Zieke Kind staat centraal…
 6. Ren naar Plek des Onheils, bedek het spiksplinternieuwe matras met baking soda, zet droge koffie in de kamer, spuit WC-verfrisser en gooi tot slot het raam open. Ook al is het midden in de nacht, die kotslucht moét en zal eruit.
 7. Loop weer naar beneden, check Het Zieke Kind.
 8. Kijk samen TV of iets anders. Rechtop laten zitten is in dit stadium nog wel handig, met emmer binnen handbereik. No matter what!
 9. Als Het Zieke Kind wilt slapen, leg je hem liefst op de bank of in eigen bed, zodat jouw bed niet ook nog eens onder gespuugd wordt.
 10. Blijf wakker, alert, vooral heel erg lief en bedenk je: ook deze nacht gaat voorbij. Thank God!

 

Suzanne-profielSuzanne Cee is moeder van twee zoons (3 en 6 jaar)  en een ‘eigen leven’ hebben is voor haar nog een grote zoektocht. Vragen als: ‘Wie ben ik? Een hippe mama? Een oermoeder? Een carrièrevrouw? Of gewoon allemaal tegelijk?’ passeren daarbij de revue. Ze neemt ons mee op haar zoektocht, maar zegt in ieder geval een gewone moeder te zijn, die (net als alle anderen) het beste wil voor haar kinderen.

Vertel 't ons 7 reacties

 1. Tip van flip,
  Waar het hele huis buikgriep had.
  Je hebt tegenwoordig waterdichte kussenslopen en matrasmoltons. (Action) Heeft je kind overgegeven beddengoed eraf. Doekje over de molton. Schoon goed erop kind wassen emmer naast het bedje vuile was in een emmer met sop en verder slapen.

  1. kleertjes.com- 06-01-2017 om 08:21

   Goede tip Hanneke, dank je wel! 🙂

 2. Margaretha Lacour- 07-01-2017 om 09:53

  Het is je kind geen object met disfunctie houden van is gelijk een schone pyama met veel zorg schoonmaken zachtjes wat een cruheid onder de douche gooien en wassen met veel zeep het is geen barbiepop verzorgen is toewijding en ja soms geeft je kondje over en heb je haar of hij net verschoond en jezelf NOUNOU

 3. Margaretha Lacour- 07-01-2017 om 09:56

  Het is je kind geen object met disfunctie houden van is gelijk een schone pyama met veel zorg schoonmaken zachtjes wat een cruheid onder de douche gooien en wassen met veel zeep het is geen barbiepop verzorgen is toewijding en ja soms geeft je kindje over en heb je haar of hij net verschoond en jezelf NOUNOU

  1. ik ben het volledig met je eens hoor, een kind is zeker geen object. Wellicht dat op beeldscherm de woorden ietwat anders overkomen. Desalniettemin is ‘overgeven’ of ‘overgevende kinderen’ geen favoriet bij mij, ondanks mijn liefde voor hen.

 4. Tip van nog een mama:
  Check even of dat er geen stukjes🤢 In het beddengoed van je allerliefste moppie zit, Voordat je deze in de wasmachine stopt. Deze mama dacht het namelijk ook zo op te lossen. Tot ze stukjes van de vorige maaltijd van zoon lief tegen kwam
  In de wasmachine😩. Ik spoel het overtrek altijd even in de badkuip. Je hebt alles over voor je kroost…..😍 En idd gelukkig gaan deze nachten over😅

  1. ja, dat is een heel slimme!! thnx! voor je goede aanvulling. Dus eerst even afspoelen inderdaad. En ja, alles voor je kind, maar een hobby zal dit niet worden (hoe lief ik ze ook vind!!)

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.