Gastouder voor mijn kind

door Gastblogger

Pfoe, wat vond ik het moeilijk om mijn dochtertje bij iemand anders achter te laten. Toen ze net geboren was, was het al een probleem om haar bij mijn man achter te laten, laat staan bij een gastouder! In mijn vorige blog vertelde ik dat Frederique een huilbaby was, doordat ze verborgen reflux had. Lange tijd wisten we niet wat er aan de hand was en wilde ze alleen maar bij mij zijn. Voor mijn man was dat erg moeilijk. Hij durfde het bijna niet aan om alleen met haar te zijn en wilde het liefst niet dat ik ’s avonds ging werken, want als ze wakker werd…

Ik heb er daarom voor gekozen om de eerste negen maanden van Frederique haar leventje overdag bij haar te zijn en ’s avonds te werken. Ze was dan bij mijn man en een hele enkele keer kwam haar oma of ging ze daarheen. Vaak huilde ze net zo lang tot ik terug kwam. We hadden in de periode soms leuke momenten, maar het waren ook vaak slopend lange dagen. Toen ze negen maanden werd, ben ik 20 uur gaan werken. Frederique gaat sindsdien één of twee dagen in de week naar een gastouder of naar de oma’s.

Het was een hele zoektocht om een lieve, leuke en begripvolle gastouder te vinden. Frederique heeft erg vaak oorontsteking, wordt dan hangerig en wil helemaal niets. Ik heb nu een hele lieve gastouder gevonden, waar ik haar met plezier naar toe breng omdat ik weet dat ze het daar leuk heeft. Soms is ze met andere kindjes en soms ook alleen. Het geeft me een enorm warm en fijn gevoel dat Frederique leuke dingen met haar gastouder doet. Ze spelen veel of eten een ijsje samen.

De eerste paar weken bij de gastouder en de oma’s was wennen. Frederique huilde veel ’s nachts en daardoor ging ik al lichtelijk gesloopt naar werk. Maar sinds een week slaapt Frederique door, wat een opluchting! Nu maar hopen dat het goed blijft gaan. Over de koemelkallergie is ze denk ik heen gegroeid, want ze kan al twee weken (!) alles met koemelk verdragen. Ook de volgens het consultatiebureau ‘zeer slechte’ danoontjes. Over een week wordt ze één jaar en ik ben elke dag dolgelukkig als ik haar zie. Frederique is van een huilbaby verandert in een gelukkig kindje en daarvan genieten we nu iedere dag!

 

NickyNicky van Senten is 24 jaar, woont samen met haar vriend en is moeder van Frederique (12 maanden). Nicky is kapster en visagiste.

Geplaatst in: Ouders
Deel dit artikel

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.