Geboren in augustus? Dit zegt het over je kind

door Gastblogger

Augustus is voor veel mensen een zomermaand, een zonnige maand die vaak gevuld is met zomervakantie en gezellige activiteiten. Is het dan ook zo dat kinderen die in augustus geboren zijn gek zijn op de zon en op sociale activiteiten? Of ligt dat toch weer anders? Wij zochten het voor je uit!

Positieve nachtbrakers

Mensen die in de zomer jarig zijn – augustus is de zomermaand bij uitstek – zijn echte avondmensen. Uit een studie die in het vakblad ‘Sleep’ werd gepubliceerd blijkt dat je als augustusbaby gemiddeld 19 minuten later naar bed gaat, dan mensen die in december hun verjaardag vieren. De term nachtbrakers is dus een beeeetje overdreven, maar toch.. 19 minuten 😉 Het verschil zou komen doordat de maand waarin je geboren wordt invloed heeft op de biologische klok. Een ander voordeel van geboren worden in augustus is het feit dat je als augustuskind veel minder kans hebt om depressief te worden. Als het een beetje meezit was het namelijk zonnig in de periode dat jij of je kind werd geboren. Hierdoor krijgen baby’s meer vitamine D binnen en daardoor zijn mensen een verjaardag in augustus een stuk positiever ingesteld.

Een duidelijke eigen wil

Augustuskinderen hebben het sterrenbeeld Leeuw of Maagd. Beide sterrenbeelden zijn karakters met een sterke persoonlijkheid en een duidelijke eigen mening. Ze weten precies wat ze willen en houden er niet van als anderen hen vertellen wat ze wel of niet moeten doen. Zorg dus als je iets wil van jouw augustuskind dat je dit tactisch brengt en niet als opdracht. Hier kunnen ze niet altijd even vrolijk op reageren. Verder hebben deze sterrenbeelden met elkaar gemeen dat ze -soms pas op latere leeftijd – een sterke persoonlijkheid hebben en doelgericht zijn. Hebben ze eenmaal iets in hun hoofd… dan krijg je dat er heel lastig uit.

Heethoofdige lolbroek

Hoewel het een beetje tegen het doelgerichte aspect van augustuskids indruist, zijn ze ook impulsief. Of het nu gaat om een reis boeken of plannen voor de woensdagmiddag: het kan van alles zijn. Dit is over het algemeen leuk, maar tijdens een ruzie of woordenwisseling blijft deze impulsiviteit ook aanwezig. Ze roepen dus dingen waar ze later, gelukkig, op terug kunnen komen of die ze eigenlijk niet zo bedoelden. Met woorden zijn mensen met een verjaardag in augustus over het algemeen verder goed. Het zijn geboren vertellers en creators. Daarom vieren veel mensen in de creatieve sector hun verjaardag in augustus 😀

Heb jij een mini die geboren is in augustus of ben je zelf in deze zomermaand jarig? We zijn benieuwd of de omschrijving een beetje klopt. Laat je het ons weten in de comments?

Misschien vind je dit ook leuk:

Vertel 't ons 1 reactie

  1. ana den boer- 03-08-2019 om 09:27

    Hahaha, heel herkenbaar! Zoon en dochter beide op 30-8 jarig (2 weken over tijd…) en zoon (6)houdt niet van opdrachten en dochter(3) weet PRECIES wat ze wil, al sinds 1,5 kleedt ze zichzelf aan….

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.