Geboren in december? Dit zegt het over je karakter

door Wendy

Sinterklaas die in het land is, de kerstboom op- en aftuigen en natuurlijk het nieuwe jaar (thuis) inluiden: de feestmaand, die dit jaar net even anders zal gaan verlopen, gaat bijna van start. Is december bij jullie nog iets feestelijker omdat jullie kind jarig is? Hoera! Maar wat betekent deze geboortemaand nou eigenlijk voor het karakter van jullie kind? Wij zochten het uit.

En doorrr…

Vervelen hoef je je niet met decemberkinderen, want ze houden niet van saai. Ze willen actie en nieuwe impulsen. Dat betekent dat jouw kind veel verschillende interesses en vriendjes heeft, maar ook ongeduldig is. Kinderen die deze maand zijn geboren, willen hun zin krijgen. Ze gaan niet stampvoeten als dat niet lukt, maar weten wel goed hoe ze een ander moeten overhalen.

Actie

De hele dag rustig spelen is vast geen optie voor jouw kind. Ze kunnen zichzelf prima vermaken en hele scenario’s naspelen met het speelgoed, maar het liefst is hij of zij lekker actief bezig. Buitenspelen doen ze ook graag, zelfs als het (mot)regent of koud is. Wil een vriendje niet mee buitenspelen? Dan kan jouw kind goed beargumenteren waarom buitenspelen wel degelijk een goed plan is en negen van de tien keer zie je de vrienden daarna vrolijk naar buiten gaan.

Trouwe vriend

Het zijn trouwe vrienden, de kinderen die in december geboren zijn. Ze openen hun hart snel en waarderen de positieve stemmingen van anderen. Ze hebben vaak veel vriendjes, maar kunnen zich ook snel gekwetst voelen. Als iemand geen vriend wil zijn of even niet wil spelen, kan je kind zich afgewezen voelen en verdrietig zijn. Gelukkig begrijpt je kind het als je rustig uitlegt dat zijn vriend ook wel eens met een ander wil spelen.

Goedemorgen!

Kinderen die in december zijn geboren, zijn vaak ochtendmensen. En fijn, ze vallen gemiddeld eerder in slaap dan kinderen die in andere maanden het levenslicht zagen. Maar het beste nieuws is toch wel dit: uit onderzoek blijk dat decemberkinderen de meeste kans hebben om ouder dan 100 jaar te worden. Lang en gelukkig zal hij leven! Hoera!

Herken jij jouw decemberkind hierin? Laat het ons weten in de comments.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

 

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.