Geboren in januari? Dit zegt het over je karakter

door Wendy

Hebben jullie nu de feestdagen achter de rug zijn nóg een feestje te vieren omdat jouw kleintje jarig is? Gefeliciteerd met jouw januari-kind! We zochten uit wat zijn geboortemaand betekent voor het karakter van je kind.

Geduldig en behulpzaam

Als je kind in januari verjaart, is hij vaak erg geduldig. Of het te maken heeft met het feit dat hij elk jaar na Sinterklaas en Kerst nog even moet wachten op zijn feestje, weten we niet. Maar een goede eigenschap is het wel. Dat hij graag anderen helpt, is ook zo’n fijne karaktertrek.

Lego en logica

Een januari-kind is een lieve en trouwe vriend. Maar hij heeft ook een ijzeren wil. Als jouw kind met Lego wil spelen en zijn vriend naar buiten wil, dan kan jouw januari-kind geduldig maar vastbesloten uitleggen waarom het wel degelijk een goed plan is om binnen te blijven. Jouw kind is scherp en slim en met de juiste argumenten overtuigt hij zijn vriend binnen no time. Binnenspelen met Lego it is. Dat jouw kind logisch en scherp nadenkt, is voor jou als ouder soms best lastig. Want in kleine discussies heeft hij eigenlijk best vaak een goed punt.

Doelen bereiken

Als je kind deze maand geboren is, heb je grote kans dat hij serieus en ambitieus is. Hij wil zichzelf keer op keer verbeteren. Op school heeft hij het erg naar zijn zin, hij is leergierig en is als een spons, hij pikt nieuwe dingen snel op. Heeft hij kinderen die in de klas minder goed meekomen? Hij helpt ze graag en geduldig.

Steenbok of Waterman

Als je kind voor 2o januari jarig is, is het een Steenbok. Verjaart jouw kind de 20e of later? Dan is hij geboren onder het teken Waterman. En tussen die twee sterrenbeelden zit veel verschil. Een Steenbok heeft een sterke wil, is ambitieus, behoudend en perfectionistisch en een Waterman is juist gevoelig, dromerig, onafhankelijk en empathisch.

Mag jouw kind in januari zijn verjaardagskaarsjes uitblazen? Herken je jouw kind in deze beschrijving? Laat het ons weten in de comments.

 

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

 

Geplaatst in: Ouders
Deel dit artikel

Vertel 't ons 2 reacties

 1. Ik heb 3 steenbokken en qua karakter zijn ze wel verschillend. Natuurlijk herken ik wel wat van de eigenschappen vooral de eigen wil 😂 maar de oudste (9 januari wordt hij 11) is een zeer gevoelig mannetje. Hij denkt heel erg veel na. Zijn 2 broertjes (15 januari worden ze 9) hebben dit kinder. Wel opvallend is dat ze alle 3 een zeer slecht handschrift hebben 😉

  1. Wendy van Dalen- 10-01-2019 om 13:55

   Hoi Miranda,
   Die eigen wil herken ik ook bij mijn Steenbokje, haha. Nog gefeliciteerd met je oudste zoon en alvast van harte met je twee jongste Steenbokken.
   ^ Wendy

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.