Geboren in januari? Dit zegt het over je karakter

door Wendy

Hebben jullie nu de feestdagen achter de rug zijn nóg een verjaardag met het gezin omdat jullie kleintje jarig is? Gefeliciteerd met jouw januari-kind! We zochten uit wat deze geboortemaand betekent voor het karakter van jouw kind. Lees je mee?

Geduldig en behulpzaam

Als je kind in januari verjaart, is hij of zij vaak erg geduldig. Of het te maken heeft met het feit dat ze elk jaar na Sinterklaas en Kerstmis nog even moeten wachten op hun feestje, weten we niet. Maar een goede eigenschap is het wel. Dat ze graag anderen helpen, is ook zo’n fijne karaktertrek.

Lego en logica

Een januari-kind is een lieve en trouwe vriend(in). Maar ze hebben ook een ijzeren wil. Als jouw kind met Lego wil spelen en zijn vriend(in) naar buiten wil, dan kan jouw januari-kind geduldig maar vastbesloten uitleggen waarom het wel degelijk een goed plan is om binnen te blijven. Jouw kind is scherp en slim en met de juiste argumenten overtuigen ze hun vriend(in) binnen no time. Binnenspelen met Lego it is. Dat jouw kind logisch en scherp nadenkt, is voor jou als ouder soms best lastig. Want in kleine discussies hebben ze eigenlijk best vaak een goed punt.

Doelen bereiken

Als je kind deze maand geboren is, heb je een grote kans dat hij serieus en ambitieus is. Ze willen zichzelf keer op keer verbeteren. Op school hebben ze het erg naar hun zin, ze zijn leergierig en zijn als een spons, ze pikken nieuwe dingen snel op. Zijn er kinderen die in de klas minder goed meekomen? Een januari-kind helpt ze graag en geduldig.

Steenbok of Waterman

Als je kind voor 20 januari jarig is, is het een Steenbok. Verjaart jouw kind de 20e of later? Dan zijn ze geboren onder het teken Waterman. En tussen die twee sterrenbeelden zit veel verschil. Een Steenbok heeft een sterke wil, is ambitieus, behoudend en perfectionistisch en een Waterman is juist gevoelig, dromerig, onafhankelijk en empathisch.

Mag jouw kind in januari ook verjaardagskaarsjes uitblazen? Herken je jouw kind in deze beschrijving? Laat het ons weten in de comments.

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

Vertel 't ons 2 reacties

 1. Ik heb 3 steenbokken en qua karakter zijn ze wel verschillend. Natuurlijk herken ik wel wat van de eigenschappen vooral de eigen wil ? maar de oudste (9 januari wordt hij 11) is een zeer gevoelig mannetje. Hij denkt heel erg veel na. Zijn 2 broertjes (15 januari worden ze 9) hebben dit kinder. Wel opvallend is dat ze alle 3 een zeer slecht handschrift hebben ?

  1. Wendy van Dalen- 10-01-2019 om 13:55

   Hoi Miranda,
   Die eigen wil herken ik ook bij mijn Steenbokje, haha. Nog gefeliciteerd met je oudste zoon en alvast van harte met je twee jongste Steenbokken.
   ^ Wendy

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.