Geboren in november? Dit zegt het over je karakter

door Maroucha

November is weer begonnen en doordat het weer guur wordt en de temperatuur met de dag zakt, zien we steeds minder daglicht. Tijd om lekker onze blogs te lezen onder een warm dekentje op de bank. Zoals deze, over novemberkinderen. Is deze maand toevallig jouw kleine jarig? Hoera, je hebt een bijzonder mensje in huis! Wij hebben een aantal feiten op een rijtje gezet, want wat maakt mensen die geboren zijn in november nou zo speciaal?

Ze zijn een schorpioen of boogschutter

Als jouw kleintje voor 21 november geboren is, is zijn sterrenbeeld een Schorpioen. Schorpioenkinderen staan te boek als hartstochtelijke types. Is jouw kleintje na 22 november geboren? Dan is hij een Boogschutter en is hij een enthousiast type met een groot gevoel voor humor. Heerlijk, zo’n novemberkind!

Ze zijn vaker linkshandig

Uit Duits onderzoek is gebleken dat jongens die tussen november en het begin van de winter zijn geboren, vaker linkshandig zijn. Volgens wetenschappers is gebleken dat dit samenhangt met de hoeveelheid testosteron in de baarmoeder. Jongens worden daaraan voorafgaand aan de geboorte meer blootgesteld. De rechterhersenhelft, die de linkerkant van het lichaam aanstuurt, is gevoeliger voor testosteron. Mannen zouden daardoor vaker linkshandig worden. Good to know. ?

Ze zijn sportiever

Dit geldt eigenlijk voor iedereen die in het najaar is geboren: je bent fysiek sterker en bent daardoor sportiever dan gemiddeld. Onderzoekers denken dat dit komt doordat moeders tijdens hun zwangerschap in de zomermaanden meer vitamine D hebben opgedaan. Vooral kinderen die zijn geboren in oktober of november zijn atleten in de dop. Jouw kleintje ook?

Ze lopen een lager risico op bepaalde ziektes

Misschien niet het lekkerste feitje om te lezen, maar wel positief! Volgens een Duits onderzoek leven novemberkinderen langer. Top. Maar ook volgens de Universiteit van Oxford schijnen novemberkinderen een lager risico te lopen op bepaalde ziektes. Zo is gebleken dat ze het minst vaak de diagnose MS krijgen. Ook kampen ze later minder vaak met hartproblemen en wordt longkanker bij mensen geboren in november het minst vastgesteld. Het zou natuurlijk heel fijn zijn als dit klopt, maar wij hebben liever dat gewoon helemaal niemand ziek wordt!

Heb jij een kind die geboren is in november of ben je zelf in deze koude maand jarig? We zijn benieuwd of de omschrijving een beetje klopt. Laat je het ons weten in de comments?

Misschien vind je dit ook leuk:

Beeld: Orange Stars

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.