Geboren in oktober? Dit zegt het over je karakter

door Gastblogger

Oktober: de zomer ligt ver achter ons en de winter lijkt met vlagen heel dichtbij te komen. Ook verruilen we de zomertijd voor de wintertijd en krijgt de natuur weer de mooiste kleuren. Maar wist je dat oktober ook de maand is waarin veel romantische, sportieve kinderen met bange moeders geboren worden.

Bange moeders?!

Oke, first things first, dit is uit een Amerikaans onderzoek gekomen. Volgens deze overzeese onderzoekers zouden er met Halloween 5,3% minder spontane bevallingen zijn dan op andere dagen. Volgens de Universiteit van Yale zouden vrouwen bevallen met Halloween extra eng vinden, waardoor ze onbewust eerder of later zouden bevallen. Nu wint Halloween in Nederland ook steeds meer terrein, dus hebben wij straks ook een club van onbewust bange moeders?

Romantiek en Passie

Iedereen die in oktober is geboren, is geboren onder invloed van de planeet Venus. In de Romeinse mythologie is Venus de Godin van de Liefde, zou daarom de planeet ook voor een beetje extra liefde zorgen? Oktoberbaby’s zouden onder invloed van Venus romantischer en gepassioneerder zijn dan anderen. Ook zijn het echte gevoelsmensen met een gegronde hekel aan ruzie. Conflicten vermijden hebben ze tot een kunst verheven en ook aan ruzies maken ze, zowel bij zichzelf als bij anderen, het liefst zo snel mogelijk een einde.

Sportieve luie donders

De moeders van oktoberbaby’s doorlopen hun zwangerschap in de zomermaanden, waardoor een hoog vitamine D gehalte hebben. Hier hebben die oktoberbaby’s profijt van. Ze hebben sterkere botten en spieren dan baby’s van moeders die voornamelijk in het najaar en de winter zwanger zijn. Door deze sterke botten en spieren zijn oktoberbaby’s vaak ook sportief aangelegd. Maaaar… oktoberbaby’s zijn ook niet perfect. Mensen die zijn geboren in oktober zijn vaak wat luier aangelegd. Ze hebben het geduld om dingen hun beloop te laten, waardoor dingen vaak wel weer op hun pootjes terecht komt. Waarom zouden ze zich dan druk maken?

Herken jij jezelf als een echt oktoberkind of heb jij er eentje thuis? Laat het ons weten in de comments!

Misschien vind je ook leuk om te lezen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.