Geboren in september? Dit zegt het over je karakter

door Gastblogger

September: de maand dat we (bijna) allemaal weer naar school zijn, je met geluk een nazomer krijgt en ook de eerste bladeren van de bomen vallen. September luidt het eind van de zomer en het begin van de herfst in. En volgens onderzoek is september ook de maand waarin slimme, snelle en kritische kinderen worden geboren.

Superhandig die extra vitamine D

De moeders van iedereen die in september zijn of haar verjaardag viert, waren hoogzwanger in de zomer en nazomer. Hierdoor krijgen de baby’s van deze moeders meer vitamine D binnen. Door deze extra vitamines zijn septemberkinderen vaak zo’n 5 millimeter langer dan gemiddeld. Ook zorgt de extra dosis vitamine D ervoor dat de botten van septemberkinderen sterker zijn. Als laatste zorgt vitamine D er ook nog voor dat baby’s die in september geboren zijn minder kans hebben op mentale problemen als depressie of een bipolaire stoornis. Lang leve vitamine D!

Oog voor detail, omnivert en loyaal aan zichzelf

Kinderen die in september geboren zijn vaak erg gedisciplineerd, vriendelijk en trouw aan zichzelf. Zij kunnen dan ook heel erg boos en gekwetst zijn als ze het gevoel hebben dat anderen hen hebben verraden of onrecht aangedaan hebben. Dit kan soms leiden tot wraak – dus let op, want met hun oog voor detail en discipline heeft dit ook grote kans van slagen. Mensen die hun verjaardagskaarsjes uitblazen in september zijn vaker dan kids uit andere maanden omnivert – ze vertonen zowel extraverte als introverte eigenschappen en kunnen hier ook makkelijk tussen wisselen.

Fijne feitjes over septemberkinderen

  • Septemberkinderen zijn vaak vrolijke kids;
  • Septemberkinderen rennen gemiddeld 10% harder, springen 12% hoger en zijn 15% sterker dan kinderen die in april hun verjaardag vieren;
  • Septemberkinderen zijn vaker ergens allergisch voor;
  • Septemberkinderen worden vaak te vroeg geboren.

Klopt dit voor jou of jouw septemberkindje? Laat het ons weten in de comments! #vindenweleuk

Nog even verder lezen?

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.