Gebroken nachten? Zo gaan de sterrenbeelden ermee om

door Wendy

Gebroken nachten zijn killing. Wist je dat je sterrenbeeld invloed kan hebben op hoeveel slaap je nodig hebt en hoe je met het slaaptekort omgaat?

Bij ons thuis was het al een drama om de kleine op bed te krijgen, de rest van de avond moesten we muisstil zijn om hem niet wakker te maken. En als ik eindelijk zelf sliep – natuurlijk veel te laat, waarom ging ik niet eerder slapen? – werd ik na maximaal twee uur gewekt door een klein brullend kereltje. Ik racete naar beneden – ik wilde hem zo snel mogelijk stil hebben om zijn zus niet te wekken – en legde hem in mijn bed, waar hij binnen no time weer knockout was. En ik? Ik lag op de rand van het bed met een kleine warme zoete maar slecht slapende baby naast me die de dekens van zich afschopte. Tja, de eerste jaren met mijn jongste sliep ik steevast te weinig. Grrr… Herkenbaar? Hoeveel uur slaap voor jou ideaal is en hoe je met je slaaptekort omgaat, staat in de sterren geschreven.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Nodig: 6 uur
Steenbokken hebben niet veel slaap nodig. Ze accepteren dat ze de nachten nou eenmaal niet aan een stuk door kunnen slapen en stellen zich daarop in. Acht à negen uur slaap per nacht zou voor jou ideaal zijn, maar je functioneert ook prima op maar zes uur.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Nodig: 7 uur
Je hebt je slaap hard nodig en het liefst zou je je ritme zelf bepalen. Je wil soms nog zoveel doen, maar dat gaat niet met een kindje in huis. Wees als de kleine op bed ligt nog twee uur productief en ga dan relaxen en op tijd naar bed, zo functioneer je het beste.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Nodig: 9 uur
Jij hebt je slaap hard nodig om je hoofd erbij te houden. Vaak wakker worden ’s nachts doet je geen goed en dat is soms knap lastig met een mini-me. Overdag een dutje doen is een prima tijdelijke oplossing, maar lange nachten diepe slaap zijn voor jou toch het meest ideaal. Probeer er dus op tijd in te duiken en zoveel mogelijk slaap te pakken.

Ram (21 maart – 20 april)

Nodig: 6,5 uur
Als jij de volgende iets leuks of belangrijks hebben gepland, dan heb je niet veel slaap nodig en ben je ook na een paar uurtjes volledig gefocust. Staat er iets saais op de planning? Dan is je energielevel standje laag en kan je juist wel veel slaap gebruiken.

Stier (21 april – 20 mei)

Nodig: 7 uur
Jij doet het – jaloersmakend – prima op af en toe wat minder uurtjes slaap. Afwisseling in je slaapritme doet jou goed en te veel slaap kan zelfs een negatief effect hebben op jouw energieniveau. Goede voeding en beweging is trouwens wel een must.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Nodig: 8 uur
Tweelingen zijn altijd bezig en in beweging en verbruiken veel energie. Je moet letterlijk bijtanken ’s nachts. En dat betekent dat je er na een gebroken nacht niet heel florissant bij loopt. Ook voor jou geldt, het is niet erg om overdag te tukken en bij te tanken.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Nodig: 9 uur
Als je geboren bent onder het sterrenbeeld kreeft ben je een gevoelig typje. Die emoties verwerk je vaak in de nacht. Je snapt dat een goede nachtrust heel belangrijk voor je is, maar helaas slaap je vaak niet heel vast. Probeer zoveel mogelijk uren te maken en spreek met je vriend af dat hij er ’s nachts ook uitgaat.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Nodig: 6,5 uur
Als je overdag wat powernaps kunt pakken, ben jij na een nachtje van zesenhalf uur weer helemaal scherp. Heb je een baby? Probeer dat het dutjesritme van de kleine mee te pakken, want die rustmomentjes kan je net als echte leeuwen wel goed gebruiken.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Nodig: 7 uur
Al heb je ‘maar’ zeven uur per nacht nodig, zelfs dit vind je eigenlijk al te veel en zonde van je tijd, want ‘er is nog zoveel te beleven en te doen’. Toch weet je zelf ook dat je het ’s nachts opladen wel nodig hebt. Zonder een goede nachtrust functioneer je minder en tja, dat vind je ook zonde van de tijd.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Nodig: 8 uur
Jij wil in balans blijven en dat kost energie. ’s Nachts tank je bij en dat vind je heerlijk. Jij doet je best om aan de 8 uur slaap per dag te komen. Lukt het niet? Ook voor jou geldt, probeer eerder naar bed te gaan, Weegschaal.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Nodig: 7 uur
Schorpioenen weten dat slapen nodig is om op te laden voor de volgende dag en zijn drukte. Met minder dan zeven uur slaap, voel je je niet zo topfit als je zou willen. Moet je er nog een paar keer per nacht uit? Probeer er dan al op tijd in te gaan, zodat je de volgende ochtend weer vol energie aan de bak kan.

Boogschutters (22 november – 21 december)

Nodig: 9 uur
Boogschutters zijn nachtbrakers en slapen het liefst zo laat mogelijk en beginnen de dag wat later. Met een kleintje is dat onmogelijk, die beginnen de dag stuiterend om een uurtje of zes. Je hebt je slaap wel nodig Boogschutter, probeer dus toch echt een beetje op tijd te gaan slapen.

Tijd voor jezelf

Onder welk sterrenbeeld je ook geboren bent en hoe oud je kind ook is, probeer echt je rust te pakken. Ik weet dat het makkelijker gezegd is dan gedaan, want hoe fijn is het om ’s avonds als de kids op bed liggen even tijd voor jezelf te hebben? Netflixen, online shoppen, socializen ? Maar probeer toch op tijd naar bed te gaan, lees nog een magazine of boek – of nog beter: luister een luisterboek, dat doet pas écht snel de trick – en val rustig in slaap.

Koffie en make-up

P.s. Ik ben Tweelingen en heb me er wonderbaarlijk genoeg redelijk doorheen geslagen. De kringen onder mijn ogen waren niet eens blauw, maar zwart en ik had grote mokken koffie en bergen suiker nodig om me een beetje levend te voelen. Maar niets dat make-up en een cafeïne-fix niet op kon lossen. Onthoud in ieder geval altijd: het is een fase, het gaat over.

Kom jij aan het aantal uren slaap dat je volgens jouw sterrenbeeld nodig hebt en herken jij jezelf in deze beschrijving van je sterrenbeeld? We lezen het graag in de comments…

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.