De gezonde traktatie blog

door Gastblogger

Traktaties: toch altijd wel een dingetje. Want: wat moet en mag je trakteren? Gelukkig zijn jullie er dan. Bedankt voor het feit dat jullie gehoor geven aan onze oproep over traktaties als we ze nodig hebben. De mooiste, leukste en ouder-vriendelijk (#makkelijktemaken) traktaties vliegen ons dan om de oren. Waarvoor dank. Dit keer bundelden we een aantal in een gezonde traktatie verzamelblog.

Fruitbakjes en andere gezonde hapjes

Zo is fruit eten toch net even anders. Een zomers tintje door een barbecue of een herfstig tintje met mandarijnen-pompoenen. We like!
Het gezonde traktatie blog

 • Deze zomerse barbecue (of brrr-beque in de winter) maakte Stefanie van Wier Bode! Is het al bijna zomer?
 • Vrolijke fruitbakjes met mini-vorkje komen van Lia Postma. Even een snijwerk, maar het ziet er wel vrolijk en lekker uit!
 • Het is even een werkje, maar Wendy van Boxmeer heeft hier wel gave mandarijnpompoen gemaakt en gevuld met (gehalveerde) druiven.
 • Al jarenlang een favoriet (voor)leesboek en nu ook doorgedrongen tot traktatieland: Rupsje Nooitgenoeg. De rups is druk bezig geweest in de traktatie van Est Her.

Een gezellige beestenboel

Beestjestraktaties doen het altijd goed. Een draak/krokodil/monster met eetbare stekels, een vrolijke bananendolfijn, schattige Nemo of een stoere Ninja-turtle?

De gezonde traktatie blog

 • Het lijf van dit monster maak je van een komkommer. Zijn stekels met een vrolijk hapje, die je kunt aanpassen naar wens van de jarige of vanwege eventuele allergieen. Dit stekelige monster werd gemaakt door Debby Monster-de Visser.
 • Deze vrolijke dolfijn maakte Sabrina de Bruyn. Maak een inkeping in het lange deel van de banaan en stop daar een druif tussen. Easy-breezy! 
 • Wij vonden Nemo! Inge Boer stuurde deze naar ons op. Isn’t he adorable? 
 • Kijk nou wat een fijne pauw! Deze werd gemaakt door Yvonne Tournoij-Cloin. Je kunt de spiesen natuurlijk samenstellen zoals je zelf wilt.

Gezonde baksels en een autoweg

Voor deze muffins moet je heel even de keuken in, maar de rest van dit blok vraagt vooral wat snij- en in-elkaar-zet-werk. Succes!

Het gezonde traktatie blog

 • Dit zijn bananenbrood-spinazie-muffins met banaan (#logisch) en gedroogde vijgen. Dit recept van Suzanne Kroon is gluten- en lactosevrij. En als je kiest voor biologische ingredienten, dan ook nog biologisch. Je hebt hiervoor nodig: 3 eieren, 2 grote bananen, 6 gedroogde vijgen, 150 gram amandelmeel, handje amandelen, 100 gram spinazie, 1 tl bakpoeder. Maak het beslag van het amandelmeel, de eieren, de geprakte/gepureerde banaan en de bakpoeder. Spatel de in stukjes gesneden vijgen en de amandelen er doorheen. Giet het in de vormpjes en dan 25 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
 • Deze stoere bananen zijn van Margreet Brijder. Makkelijk te maken en leuk!
 • Even wachten, nog even wachten… pizza! Nienke Bunschoten maakte deze fijne fruitpizza! Deel de pizza uit in echte pizzadozen voor een extra wow-effect.
 • Misschien niet ideaal voor een klas van 30, maar te mooi om jullie te onthouden. Dit plaatje maakte Aisha Krak voor de 4e verjaardag van haar dochter op het KDV.

En dan zijn er nog zoveel meer leuke dingen die jullie met ons deelden op onze oproep, onder andere nog tomatensoep met stokbrood, kippige eieren en de mooiste spiesen. Maar dan werd de lijst wel heel lang. Oh, en just to be on the safe side: je m o e t niets. Wil jij liever zoet trakteren? Ook geen probleem. Hebben we ook een blog voor. Net als voor herfstige traktaties. Ben jij nog op zoek naar iets traktatie-achtigs? Laat het ons weten, dan gaan wij er achteraan. En dan vragen we het aan jullie. Dat ook.

Op zoek naar meer inspiratie?

Vertel 't ons 2 reacties

 1. dank u wel voor het medeleven

 2. Leuke, lekkere en vooral makkelijke peuter traktaties - kleertjes.com magazine- 18-04-2018 om 15:04

  […] De gezonde traktatie blog […]

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.