Griezelige ideeën om je huis Halloween proof te maken

door Tessa

Nog even en het is weer Halloween! De adrenaline gierend door het lichaam van je kids, uitgeholde pompoenen bij de voordeur en bergen met snoep om op te eten: erg typerend voor dit feest. Je leest hier over griezelige snacks en spannende knutselwerkjes om te maken. En om nog even in dit thema te blijven zetten we ook wat feitjes over Halloween op een rij. Interessant! Nu dit feest steeds meer een trend wordt in ons land kun je deze blog natuurlijk niet ongelezen laten. Want ook dit jaar kun je een geslaagde Halloween vieren, maar dan thuis! Hoe? Lees snel verder!

Nu het voor een deel van Nederland herfstvakantie is en we steeds weer meer tijd binnen doorbrengen is het bezighouden van de kids soms een hele uitdaging. En dat begrijpen wij! Vermaak ze daarom met de volgende recepten en knutselwerkjes en wees meteen voorbereid op de 31e.

Knutseltips

Fladderende vleermuisjes

Vleermuizen kom je niet graag tegen en als je deze dan tegenkomt het liefst geen echte. Halloween is eigenlijk geen Halloween zonder dit zoogdier. Daarom een leuke knutseltip om het huis spooky te versieren. Het enige wat je nodig hebt is het volgende:

 • Herfstblaadjes
 • Zwarte verf
 • Wit en zwart papier
 • Touwtje
 • Lijm, schaar en zwarte stift

Begin met het verven van het herfstblaadje in het zwart. Doe dit voorzichtig, want in een gedroogd blaadje kan snel een scheurtje ontstaan, of zelfs volledig breken… Knip vervolgens een vleermuishoofdje uit het zwarte papier en plak deze met lijm voor het steeltje van het blaadje. Het witte papier gebruik je voor het knippen van oogjes. Teken deze verder in met de stift. Met het touwtje kan je de vleermuis ergens aanhangen. Extra leuk effect als je er meerdere maakt! Tip: hang de geknutselde vleermuizen aan het dak, dat doen ze immers ook in het echt.

Spinnen voor Halloween

Verzamel kastanjes tijdens een heerlijke boswandeling en gebruik ze daarna meteen om te knutselen. Het enige wat je verder nog nodig hebt is chenilledraad en oogjes. Heb je geen oogjes in huis? Dan kan je dit ook met zwart en wit papier en lijm oplossen. Dit knutselwerkje is ook voor de allerkleinste leuk, want binnen twee stappen heb je deze enge spinnen al gemaakt. Het enige wat je hoeft te doen is de pootjes van chenilledraad in de kastanje steken. Buig deze een beetje zodat ze op echte spinnenpoten lijken. Plak vervolgens de oogjes op de kastanje en je bent klaar om het huis nog enger te versieren.

Halloween raamtekeningen

Versier je liever de ramen met mooie raamtekeningen? Dat is natuurlijk ook hartstikke leuk! Misschien heb je ergens nog wel raamstiften liggen. Teken het vol met spinnenwebben, vleermuizen, pompoenen en allerlei andere Halloween gerelateerde voorwerpen. Het is bijna zonde om het weer weg te halen na 31 oktober, toch?

Recepten

Recepten die naast lekker en niet ingewikkeld ook nog eens kidsproof zijn! Geen vreemde ingrediënten en ook nog eens afwisseling met gezond. Ideaal! Hier komen ze:

Oogballen van Babybel

Simpel en een geschikte traktatie tijdens Halloween zijn oogballen. Geen echte natuurlijk… 😉 Deze oogballen maak je van Babybel-kaasjes, een plakje olijf en een pen met rode inkt. Plaats het plakje olijf op het kaasje en teken met de rode pen wat bloedige aders. Doe dit natuurlijk wel met eetbare inkt… Tip: meestal te koop bij een hobbywinkel.

Pompoen mandarijntjes

Als er iets bij Halloween hoort zijn het wel pompoenen. En deze snack is ook nog eens gezond. Win-winsituatie! Pel de mandarijntjes, snijdt de partjes van dit fruitsoort een beetje los en plaats als steel een stukje bleekselderij.

Oreo spinnen

Oreo is van veel mensen favoriet. Om deze reden konden wij geen snack voorbij laten gaan met dit koekje. Je creëert binnen no time een echte Halloween lekkernij. Steek in de zijkanten van het koekje dropveters als poten van de spin en plak twee oogjes op de bovenkant. Klaar!

Feitjes

En om de blog af te sluiten hebben we nog wat leuke feitjes verzameld! Hier komen ze:

 • Wist je dat Halloween al zo’n zesduizend jaar bestaat. Het zou rond 4000 voor Christus ontstaan zijn in Ierland…
 • Wist je dat Halloween op Kerstmis na het commercieelste feest in de Verenigde Staten is. Amerikanen besteden ongeveer 6,9 miljard dollar per jaar aan Halloween. Het meeste geld wordt uitgegeven aan snoep en kostuums…
 • Wist je dat de gemiddelde Amerikaan zo’n 1,7 kilo Halloween-snoep per jaar eet…
 • Wist je dat je volgens een legende tijdens Halloween een heks kunt tegenkomen rond middernacht? Hiervoor moet je achterstevoren lopen met je kleding binnenstebuiten…
 • Wist je dat uithollen van pompoenen ervoor kunnen zorgen dat de kwade geesten weggejaagd kunnen worden…
 • En om af te sluiten, wist je dat je Halloween waarschijnlijk altijd verkeerd geschreven hebt. De correcte spelling is namelijk Hallowe’en. En ja, wij deden het ook fout… 😉

Wat gaan jullie dit jaar met Halloween doen? Deel alle creatieve ideeën in de comments om ook dit jaar Halloween niet zomaar voorbij te laten gaan! Ook als we thuis zitten…

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Beeld: Bergstein

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.