Gruwelijk goede boekentips

door Gastblogger

Griezelen, gruweling eng! is dit jaar het thema van de kinderboekenweek. En net als elk jaar staan zijn er weer zogenaamde kernboeken. Wij kozen er uit alle categorieën een uit, soms uit eigen ervaring (#paulbiegelfan), soms omdat de recensies van de juffen zo goed zijn – ‘muisstil zijn ze als ik de Griezelbus voorlees‘ en soms op basis van recensies van anderen. In ieder geval boeken die zeker de moeite waard zijn. *doet spookgeluid na* – Laat dat griezelen maar beginnen!

Dit is een boek vol monstersGroep 1 & 2: Dit is een boek vol monsters – Guido van Genechten

Dit boek doet wat het beloofd: het boek zit vol kleine, gekke, gillende en walgelijke monsters. Voor alle monsterfans en voor alle beginners in de monsterkunde. Nieuwsgierig? In de Voorleeshoek kun je een video bekijken van dit boek.

Groep 3 & 4: Bert en Bart en de zoen van de zombie – Tjibbe Veldkamp

Bert en Bart en de zoen van de zombie

Bert en Bart willen één ding: rustig hun zombiestrips lezen. Maar dokter Dwangman, gediplomeerd hersenperser, pakt hun strips af. En dan dreigt er ook nog een wereldwijde zombieplaag. Kunnen Bert en Bart hun strips en de mensheid redden? In de recensies lezen we goede dingen voor het percentage zombies, de humor (ook leuk voor volwassenen!) en mooie vormgeving. Lees meer over dit kolderieke duo op hun eigen website.

Groep 5 & 6: De vloek van Woestewolf – Paul Biegel

Een spannend avonturenverhaal over Dokter Kroch en zijn knecht Valet. Dokter Kroch ontvangt een kist met goud en een smeekbede om hulp van een patient met goudkoorts. Een ziekte die volgens hem niet bestaat. Maar als de kist met goud wordt gestolen en er vreemde dingen gebeuren gaan Kroch en Valet samen op zoek naar de mysterieuze afzender. Een beeldend vertelt verhaal, vol mooie woordspelingen, Biegeliaanse woorden als daaskoop en duizeldroom en gedetailleerde grappige tekeningen.

De griezelbus 1Groep 7 & 8: De Griezelbus 1 – Paul van Loon

Een boek in het door Paul van Loon bedachte genre: grumorboeken. Meester Maurice gaat met zijn klas, ter gelegenheid van de Kinderboekenweek, met zijn klas op pad. Schrijver P. Onnoval vertelt aan de hand van voorwerpen in de bus griezelige verhalen. Maar hoe langer ze onderweg zijn, hoe meer blijkt dat iemand in de bus een akelig geheim heeft… Of misschien meer? Spannend boek, ook om voor te lezen.

Een mix van klassiekers en nieuwerwetse boeken. Heb jij zelf een recensie over deze boeken of over een van de andere kerntitels? Let us know in the comments!

 

 

Geplaatst in: Lifestyle
Deel dit artikel

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.