Griezelig lekkere Halloween traktaties

door Lidian

Het is bijna Halloween! Dit betekent een spooky verkleedfeestje met de familie of een Halloweenroute om de beste lekkernijen te scoren en zo hard mogelijk TRICK OR TREAT te roepen. Wij vroegen aan onze volgers wat de lekkerste en makkelijkste Halloween traktaties zijn en daar kwamen superleuke reacties op binnen! Deze scary lekkernijen verschijnen natuurlijk niet zomaar op je tafel, daarom hebben wij voor jou op een rijtje: de meest griezelige Halloween traktaties die eenvoudig zijn om te maken, met een korte uitleg speciaal voor jou. Happy Halloween!

Halloween knakworst mummies

Deze geweldige knakworst mummies zijn ideaal en easy om te maken voor Halloween. Deze mummies maak je super snel door middel van lekkere roomboterbladerdeeg, knakworstjes en suikeroogjes om er échte mummies van te maken! Het recept voor deze monstermummies kan je vinden op de site van keukenliefde.nl.

halloween traktaties

Gemaakt door keukenliefde.nl

Spinnen van cupcakes met hagelslag en dropveters

Bak een flinke lading naturel cupcakes en besmeer ze met een laagje (zelfgemaakt) glazuur, of iets plakkerigs zoals jam of pindakaas. Dan blijft de hagelslag straks goed zitten! Knip dropveters in gelijke stukjes en prik zes korte stukjes dropveter als spinnenpootjes in de cupcakes. Bestrooi nu voorzichtig met een flinke laag hagelslag en gebruik voor de oogjes smarties.

Herfst traktaties

Gemaakt door Jennifer Brassé

Wortel vingers met Heksenkaas dip

Wil je naast alle zoete versnaperingen die op tafel staan tijdens Halloween, ook nog een lekkere gezonde snack neerzetten? Dan zijn deze spooky wortelvingers met Heksenkaas dip heksachtig lekker en leuk om te maken. De overheerlijke heksenvingers zijn gemaakt van wortelen, Heksenkaas en amandelen. Dit lekkere spooky recept voor deze Halloween traktatie is te vinden op de site van keukenliefde.nl!

halloween traktaties

Gemaakt door keukenliefde.nl

Pompoen met spookspiesjes

Deze Halloween pompoen is de perfecte manier om je traktatie op te presenteren. De spiesjes zijn gemaakt van groene druiven, roomsoesjes en spookspekkies. Simpel klusje, groots resultaat!

Herfst traktatie

Gemaakt door Claudia Everts

Spooky spider cupcakes

Prachtig is deze traktatie. Een lust voor het oog en niet al te ingewikkeld om te maken! Kies voor een cupcake-recept dat je lekker lijkt en bak de cupcakes af in zwarte cups voor een extra duister effect! Besmeer ze vervolgens (na afkoelen) met een laagje jam gemengd met gelatine. De spinnetjes kun je bijvoorbeeld bij Xenos kopen. Oh en die zijn niet eetbaar, dus pas op!

Herfst traktatie

Gemaakt door Bianca Kok

Spinnen van lolly’s en pijpenragers

Benodigdheden voor deze Halloween traktatie: chenille (pijpenragers) in verschillende kleurtjes, kleine wiebeloogjes, een beetje lijm en een flinke zak met lolly’s. Knip (met tangetje, want ijzerdraad) steeds drie even lange stukjes pijpenrager af. Vouw een stukje pijpenrager dubbel en draai het een keer om het stokje van de lolly heen. Doe dit ook met de andere twee stukjes pijpenrager. Nu heb je aan elke kant van de lolly drie pootjes. Plak vervolgens met lijm de oogjes vooraan op ‘het lijfje’ van de spin. Vouw tot slot het einde van elk pootje nog een stukje om; zo vorm je voetjes. Een vrolijke griezeltraktatie!

Herfst traktatie

Gemaakt door Kim DG

Heb jij scary en vooral lekkere Halloween traktaties gemaakt? Laat het ons weten in de comments of stuur jouw tips/foto’s!

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.