Heb jij last van het ‘moederbrein’?

door Gastblogger

Wist je dat er aangetoond is dat er dingen veranderen in je hersenen vanaf het moment dat je zwanger bent? Volgens sommigen wordt het ge-reset voor het moederschap. Allemaal leuk en aardig, maar niemand zei dat dat betekende dat ze in drilpudding mochten veranderen. Of dat je neuronen zich ook daadwerkelijk neurotisch moesten gaan gedragen. Benieuwd in hoeverre jouw hersenen zijn veranderd in een moederbrein? Bekijk dan even onze checklist.

1. Je hebt de concentratieboog van een goudvis

Je kunt geen normaal gesprek meer met iemand voeren. In je hoofd komt altijd wel iets op wat je ei-gen-lijk een uur geleden had moeten doen. Of wat je nog moet doen. Oh, en wat je vooral ook niet mag vergeten…

2. Je geniet als nooit tevoren van de ‘kleine’ dingen

Nou klein. Noem een nacht doorslapen, een uur in stilte, wijn en taart maar klein. Daar kunnen ze je voor wakker maken. Of eh.. eigenlijk liever niet. Want dan is dat doorslapen weer voorbij…

3. Alle huishoudelijke apparaten lijken op elkaar.

De koelkast en de vaatwasser lijken ook gewoon echt heel veel op elkaar. Dus het is echt niet gek dat je de melk in de vaatwasser zet en de afwas in de koelkast. Al lijken andere mensen dat wel te vinden. Raar toch?

4. Je woordenschat lijkt kleiner te zijn geworden

Vroeger kon je de mooiste volzinnen produceren. Maar inmiddels zijn jouw hersencellen gevuld met: nee, niet aankomen, stop, pas op, hou daarmee op, wat zei ik nou?

5. ‘Rustig aan’ is uit jouw verstand verbannen.

Rustig aan? Wat is dat? Jouw hersenen hebben geen flauw idee meer hoe ze op normale snelheid moeten functioneren. Je hebt zo’n 334 gedachten vanaf het moment dat je je ogen open doet tot het moment dat je ze weer dicht doet. En zelfs ’s nachts droom je nog wel eens over de was die je bent vergeten op te hangen, de studiedag die je echt nog in je agenda moet zetten of het kinderfeestje waar je nog een cadeautje voor moet kopen.

6. Een beslissing nemen? Hoe dan?!

Ergens een besluit over nemen terwijl er een kleine versie van jezelf constant om aandacht vraagt. Succes…

7. Elke superheld zou jaloers zijn op jouw reflexen

Jouw reflexen staan altijd op scherp. Een overhellend glas vang je nog voor het valt, gevaar heb jij al gespot voor je kleuter erin terecht komt. En dat allemaal zonder te verblikken of verblozen.#superwoman

En? Hoe ging het jou af? Heb je een paar vinkjes kunnen zetten of valt het met bedrading van jouw moederbrein allemaal wel mee? 

 

Bron: Motherhood, the real deal

Geplaatst in: Ouders
Deel dit artikel

Vertel 't ons 2 reacties

  1. jahoor ik heb ze allemaal kunnen afvinken!!!

    1. Vanessa, dan moet jouw brein overuren draaien. Respect! ūüôā

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.