Help, mijn kind is een bijtertje!

door kleertjes_admin

Mijn kind bijt

Mijn zoontje Eise vind het ontzettend leuk op de opvang. Soms is hij gewoon kwaad als ik hem ophaal. Hij is dan nog te druk met spelen. Alles gaat dus goed. Totdat je op je werk gebeld wordt. “Uw zoontje heeft een ander kind gebeten. Omdat het andere kind gebloed heeft zijn we verplicht om u te bellen.”

Slik… het allerliefste kind ter wereld is ineens Hannibal Lecter geworden.

Hannibal Lecter met masker

Met zo’n masker ga ik mijn zoontje echt niet naar de opvang brengen.

Dat wordt nog wat tijdens het aankomende tien minuten gesprek. Maar ruim voor dit gesprek weten ze mij al gerust te stellen. Het is heel gebruikelijk voor kinderen van 1,5 jaar oud. Omdat ze nog niet goed kunnen praten, kunnen ze zich niet goed uiten. Soms doen ze dat door te bijten. Dit is blijkbaar een fase die vanzelf weer over gaat. Stelt dat jou ook een beetje gerust?

Een hele geruststelling voor mij in ieder geval en de rest van de dag denk ik er eigenlijk verder niet aan. Totdat ik hem ’s avonds ophaal en de tanden van mijn zoontje overduidelijk in de wang van een ander kind zie staan. Oeps.

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.