Help, mijn kind moet naar de kapper

door Wendy

Je hijst je kind in de leukste outfits, maar zijn look is natuurlijk niet compleet met alleen mooie kleding, gave schoenen en vrolijke accessoires. Een goed geknipte coupe maakt het af. Maar dan moet je dus wel naar de kapper. En dat is nogal een dingetje.

De bloempot

Toen ik klein was – zo’n dertig jaar geleden – gingen kinderen niet naar de kapper. Moeders, tantes, nichtjes, buurvrouwen of eigenlijk iedere bekende met een kappersschaar, knipten onze kapsels. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn broertje in de keuken op een stoel zat en bewoog toen mijn tante zijn toen enorm populaire coupe – de bloempot – wilde bijknippen. Huilen, krijsen, janken: yup, hij was in zijn oor geknipt.

Coolste coupes

Maar het is nu 2018. Met een bloempotkapsel of een scheef geknipte pony kom je echt niet meer weg. De boys van nu zijn stoere jongens met een dito kapsel en meiden dragen hun haar het liefst los en in laagjes geknipt. Mocht je geen knippende vriendinnen of familieleden hebben, dan moet je dus naar de kapper om het haar van je kind in model te laten knippen.

‘Out of bed’-look

Ook ik moest er onlangs aan geloven. Net voor de tweede verjaardag van mijn zoon was het echt de hoogste tijd voor zijn eerste knipbeurt. Je moet weten: mijn zoon is een baas.
Het is een wonder als ik zijn haar mag kammen. En soms gaat hij met een hippe ‘out of bed’-look over straat, maar dan komt het omdat hij dus echt met dat haar uit bed komt en ik het niet zo gestyled heb.

Kortwieken

Mijn zoons haar had inmiddels veel weg van het befaamde kapsel van André Rieu en het moest nu echt worden gekortwiekt. Iemand, een wíldvreemde (!) moest met een schaar in de buurt van zijn hoofd komen. En ja, het was zo ernstig en heftig als je je voorstelt. Hij schreeuwde en huilde de hele kapperszaak bij elkaar. Ik geloof dat ik in mijn hele leven nog niet zo vaak mijn excuses heb aangeboden als die middag bij de kapper. Wat een drama.

Geheim recept

Twee dagen later zag ik op Instagram een foto voorbijkomen van een oud-collega. Ook haar zoon (oké, hij is drie jaar ouder dan de mijne) zat bij de kapper. Rustig in de stoel. Kijkend naar een iPad. Aha, zal dat dan het geheime recept zijn? Je zoon een afleiden met een filmpje. Zou het mij zo ook lukken om met een kalme en relaxte zoon een kapper te kunnen bezoeken?

 

Hoe zorgen jullie dat het kappersbezoek rustig verloopt? We lezen jullie tips graag in de comments! En misschien lees je jouw tip wel terug in een nieuwe blog.

Wil je meer momblogs lezen? Misschien vind je dit ook leuk:

Wanneer start je met zwemles?

Project kinderopvang: 5 tips

De charme van kamperen

 

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.