Herfstvakantie uitjes

door Gastblogger

Nog een paar weekjes en dan is het alweer herfstvakantie! Heel leuk hoor die quality time met de kids, maar hoe ga jij je drukteschoppers de hele week vermaken? Wij hebben de 7 leukste herfstvakantie uitjes voor jou op een rij gezet. Voor het hele gezin of juist speciaal voor de creatieveling of dierenliefhebber. 

De betovering – het internationale kunstfestival (Den Haag)

Is jouw kind een acteur of actrice in de dop? Dan is een bezoekje aan het internationale kunstfestival zeker de moeite waard! Van 14 tot en met 23 oktober zijn er 450 voorstellingen en workshops op ruim 50 locaties voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Op het kunstfestival kunnen kinderen genieten van alles wat kunstenaars en theatermakers – uit binnen- en buitenland – gemaakt hebben. Daarnaast kunnen ze zelf ook aan de slag door middel van workshops. Sommige workshops zijn alleen voor de kinderen. Check: een beetje me time voor papa en mama! Even rustig een kop koffie en de kids na afloop weer ophalen. Sounds good!

Meer informatie over dit culturele herfstvakantie uitje vind je hier.

Neem alvast een voorproefje en bekijk de teaser van het theaterstuk ‘De Fantastische meneer Vos’

 

Een dagje mee op de Miljoenenlijn (Zuid-Limburg)

miljoenenlijnStaat jouw dreumes ook te springen wanneer de grote gele trein langs komt gescheurd en wil hij of zij maar al te graag een ritje maken, dan kunnen jullie je zeker een dagje vermaken in het langste museum van Nederland! In een stoom- of dieseltrein ga je langs de allermooiste plekjes van het Zuid-Limburgse Heuvelland. Speciaal voor de allerkleinsten heeft de Miljoenenlijn een Teddyberen Expres georganiseerd op 19, 20, 23, 26, 27 en 30 oktober. Kinderen tot en met 11 jaar mogen op deze dagen – als zij hun knuffeldier meenemen – gratis reizen! Don’t forget your teddy! 

Meer informatie over dit museum vind je hier.

Naturalis museum – tentoonstelling ‘T. rex in town’ (Leiden)

t-rexStaat je kind al sinds de komst van die échte T. rex in Naturalis (hét dinosaurus museum in Leiden) te trappelen om haar te bewonderen? Dan is de herfstvakantie perfect om de koningin der dinosauriërs, 6000 kilo aan botten, spieren, klauwen en tanden, te bewonderen! Tijdens jullie bezoek aan ‘T. Rex in Town’ reizen jullie 66 miljoen jaar terug in de tijd en komen jullie alles te weten over het interessante leven van deze reusachtige dieren. Wil jij weten of jij hard genoeg kan fietsen om niet door een T. rex te worden ingehaald, of wil je met je eigen handen een fossiel op graven? Het kan hier allemaal! Perfect herfstvakantie uitje toch? De rest van het museum is tot eind 2018 gesloten wegens verbouwing, maar T. rex in Town is in het weekend en in de herfstvakantie iedere dag geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur en bevindt zich in het entreegebouw ‘de Pesthuis’ in Leiden.

Meer informatie over de tentoonstelling vind je hier.

Een dagje achter de schermen (Hilversum)

Gedraagt je dochter of zoon beeld-en-geluidzich nu al als een echte Hollywood ster en is actrice of acteur hetgeen wat hij of zij later wil worden? Het Museum van Beeld en Geluid te Hilversum laat je zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat! Fotografeer jezelf vanuit een nieuw perspectief, bekijk en luister de geschiedenis van de popmuziek, loop door de Showdeur en kom op als een echte showpresentator. Ontdek de zeven verleidingsprincipes waar de media gebruik van maakt of reis mee met de Hollywood tour; een unieke rondleiding over het Media Park, door de studio’s en het rekwisietendepot! Museum Beeld en geluid is iedere dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 uur t/m 18.30 uur. Tijdens dit bezoek ontdek je met het hele gezin de wereld van de media!

Meer informatie over dit museum vind je hier.

Halloween in Doldwaas Drouwenerzand (Drenthe)

Met het hele gezin naar een pretpark is natuurlijk ouderwets gezellig, maar het pretpark Drouwenerzand te Drouwen – het voordeligste pretpark van Nederland – heeft gedurende de herfstvakantie vijf waanzinnige Halloween-dagen georganiseerd. Speciaal voor de kids die nergens voor terugdeinzen! Tijdens deze Halloween-dagen zijn er – naast de reguliere attracties – speciale attracties geopend die alleen gedurende deze dagen te bezoeken zijn; the scare zone, durven jullie het aan? Ook leuk: het eten en drinken is in het gehele park gratis! Tijdens de reguliere dagen is het park geopend van 10.00 uur t/m 17.00 uur en tijdens de Halloween-dagen is het park geopend van 13.00 uur t/m 21.00 uur.

Meer informatie over dit pretpark vind je hier.

The Wild Adventures Zoo (Emmen)

33010420

Heb jij ook van die kleine twijfelkontjes in huis, die niet kunnen kiezen of zij nou graag naar een dierenpark of juist naar een attractiepark willen? Dan is het vernieuwde dierenpark Emmen, The Wild Adventures Zoo, het park om tijdens de herfstvakantie te bezoeken! Het nieuwe dierenpark Emmen, heeft sinds maart zijn deuren geopend. Van de driehonderd dierensoorten uit het oude dierenpark, zijn er maar honderd mee verhuisd. Waarom? Naast de dieren is het park uitgebreid met spannende attracties. Het park is dus een dierenpark en pretpark in één geworden! In de herfstvakantie is het park geopend van 10.00 uur tot 19.00 uur.

Meer informatie over The Wild Adventures Zoo vind je hier.

 

ClaudiaClaudia (19) studeert Business Management aan de Hogeschool Utrecht en is werkzaam als marketing stagiaire bij kleertjes.com. Ze is gek op fashion; haar moeder heeft een eigen damesmodezaak, waar ook newborn kleding wordt verkocht. Ze heeft haar liefde voor mode dus niet van een vreemde! Bovendien past ze graag op haar oppaskindje en werkt ze in het weekend in de horeca en de zaak van haar moeder. Ze leest veel modebladen en wil de nieuwste trends maar al te graag in haar kast hebben hangen!

Vertel 't ons 3 reacties

  1. Daandriaan- 15-10-2016 om 09:38

    ik wil, jij wil, hij/zij wil, wij willen, u wilt, zij willen.

  2. Leuk, die tips voor in de herfstvakantie. Alleen jammer dat ze pas op 22 oktober (einde vakantie!) worden rondgestuurd…..?

    1. kleertjes.com- 24-10-2016 om 09:43

      Het was ook al een paar keer gedeeld aan het begin van de vakantie en gelukkig deze uitjes zijn ook heel leuk tijdens een herfstig weekend. 🙂

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.