Het karakter van een mei-kind

door Wendy

Het is een vruchtbare maand, de bloemen staan in bloei en in mei leggen alle vogels een ei. Ben je ook in mei bevallen? Wat betekent dat voor het karakter van je kind?

Kind met een visie

Niet alleen het sterrenbeeld, ook de geboortemaand kan je wat meer vertellen over zijn karakter.
Is je kind in mei geboren? Grote kans dat hij een goed ontwikkelde linker hersenhelft heeft. Dat houdt in dat hij heel goed analytisch denken. Mei-kiddos kunnen goed visualiseren waar ze heen willen in het leven en geven hun toekomstdroom niet zo snel op. Ze houden vol tot ze hebben wat ze willen.

Dromer

Door de sterke wil en doorzettingsvermogen, worden mei-kindjes soms als lastig gezien. Maar ze zijn ook heel goed in staat om te luisteren naar anderen en in te zien wat de ander bedoelt. Het zijn kleine warme persoonlijkheden die graag met vrienden zijn. Mei-kinderen visualiseren niet alleen waar ze naartoe willen in het leven, het zijn ook dromers. Je zal vast een keer van de juf horen dat je kind veel aan het dagdromen is in de klas.

Follow the leader

Een kind met mei als geboortemaand is een goede vriend, gul en grappig. En omdat hij zo goed weet wat hij wil, is hij hartstikke ondernemend. No way dat hij zich laat tegenhouden als er obstakels op de weg liggen, hij zoekt naar oplossingen. Speelt je kind met meerdere buurtkinderen buiten? De jouwe vertelt vast zijn vriendjes wie wat het beste kan doen, want ja, je kind is een kei in leidinggeven.

Mij, mij, mei?

Kinderen die hartje lente geboren zijn, zijn niet altijd maar vrolijk en grappig en krijgen als dromende allemansvriend alles voor elkaar. Juist omdat hij zo goed weet wat hij wil en het niet altijd kan gaan zoals hij het voor ogen heeft, kan hij somber worden. Na uitleg over dat je ook rekening moet houden met anderen, is het vaak al snel goed. Benadruk ook dat je nooit kan mislukken als je je best doet.

Is jouw kind in mei geboren en herken je zijn karakter hierin? Laat het ons weten in de comments.

 

Wil je meer lezen over invloeden op het karakter van je kind?

Vertel 't ons 4 reacties

 1. Wat een geweldige nieuwsbrieven maken jullie zeg!! Erg uniek en
  Superleuk voor jonge ouders!!

 2. Wendy van Dalen- 08-05-2018 om 09:04

  Hoi Esther,
  Wat een leuk bericht, dankjewel! 🙂
  ^Wendy

 3. Sterrenbeeld stier: dit zegt het over je kind - kleertjes.com magazine- 08-05-2018 om 12:52

  […] Het karakter van een mei-kind […]

 4. Leuk én herkenbaar van mijn mei dochtertje!

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.