Het seksdossier: 10 x seks als ouder

door Gastblogger

Een tikkeltje taboe wellicht, maar in de categorie ‘dingen die veranderen als je ouders wordt’ is je seksleven er echt wel een. Eentje die je van tevoren niet echt ziet aankomen. Het is een wonder dat je als uitgeputte, onder-de-snot-zittende ouder überhaupt seks hebt – maar wonderbaarlijk genoeg slagen we daar als ouders wel in. Ook al is het één keer per maand. Of minder. Maar als we het eens goed analyseren, dan komen we uit op onderstaande dossierstukken:

1. Het vluggertje tijdens het dutje

Je hebt de kinderen net op bed liggen voor hun middagdutje en eigenlijk moet je 579 andere dingen doen. En dan blijft de vraag of het lukt tijdens het slaapje, of worden jullie gestoord? Dit is #YOLO (You Only Live Once) op zijn best voor ouders.

2. De pure wanhoops – anytime will do – daad

Het is inmiddels al zo’n tijd geleden, dat je bijna denkt dat je weer maagd bent geworden. Er moet echt iets gebeuren, anders wordt je spontaan opgenomen in het nonnenklooster.

3. De Date Night Hook Up

Jullie hebben voor het eerst in tijden een date. Met zijn tweeën. Zonder kinderen. De druk is hoog. Dit zou weleens jullie enige kans kunnen zijn in weet-ik-veel-hoelang. Make. It. Happen.

4. De Kan-dit-?-We-logeren-bij-Opa-en-Oma-Geheime-Geslachtsgemeenschap

Alvast excuses voor alle grootouders die dit lezen, maar zo zijn wij toch in de wereld gekomen? En jullie kleinkinderen ook…

5. De SNEL!-ze-zijn-nog-niet-wakker-paringsdans

Het is niet waar! Het is 06.30 uur en ze zijn een keer niet voor dag en dauw wakker! Durven we? Kunnen we? Alles is beter dan niks… toch?

6. De uit-de-hand-gelopen-knuffel

Je krijgt nog net de woorden: “Ik ben kapot, kunnen we niet gewoon naar bed en een beetje knuffelen?” uit je mond. Maar voor je weet, neemt je lichaam het over van je hersens en ehm.. ben je ineens niet meer zo moe.

7. De Middernachtelijke Escapades

Er schijnen dus ouders te zijn (met kinderen!) die dit doen. Echt.

8. Het Laten-we-nog-even-wachten-met-eten-wippertje

Wachten tot na het eten?! Huh? Dan is je maag opgezet. Je voelt je soms als een aangespoelde walvis en ongeveer precies even sexy. Dit is ongeveer de enige keer dat eten kan wachten…

9. De Vakantie Vrijpartij

Je bent lekker op vakantie, de lucht zindert van warmte en de ‘go with the flow vibe’ (voor zover je die hebt als ouder) hangt in de lucht. En aangezien dit het meest in de buurt komt van vakantieromantiek, zou het onbeleefd zijn om er geen gebruik van te maken. Toch?

10. De Baby-beurt

Als je eenmaal hebt besloten dat jullie voor nog een baby gaan, is dat supersexy en lijken de mogelijkheden zich spontaan aan te dienen. Maar vergeet niet wat er allemaal weer op je pad komt als de Baby-beurt succesvol blijkt…

Het lijkt erop dat het toch minder slecht gesteld is met deze dossierstukken dan we dachten. Of vergissen we ons hier nu enorm en is de combi ouders+seks echt heel lastig? Wat vind jij?

Bron: Motherhood. The real deal

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in: Ouders
Deel dit artikel

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.