Hoe overleeft je man zwangerschaps hormonen

door Lian

Zwangerschapshormonen. De aartsvijand van elke zwangere vrouw. De stemmingswisselingen, temperatuurwisselingen, schommelingen in eetlust en de extreme gevoeligheid voor ALLES in je omgeving: geluiden, geurtjes – oh de luchtjes die overal hangen! Het is een verschrikking, en dan hebben we het nog niet eens over hoe vergeetachtig je bent en… eh… waar hadden we het ook al weer over? Gelukkig kunnen dames overal advies krijgen over hoe we het best kunnen dealen met zwangerschapshormonen. Maar manlief, zó overleef jij de zwangerschapshormonen van je vrouw.

Geduld, geduld, geduld, engelengeduld.

Je vrouw wordt trager, vergeetachtiger en gevoeliger. Ze raakt continu alles kwijt en kan om het minste of geringste in huilen uitbarsten. Benader dit met een zen-attitude. Hangen de sleutels nog in de buitendeur en staat het raam wagenwijd open met -5 graden? Haal even een paar keer diep adem. Een zwangerschap duurt niet voor altijd (thank god) en over 9 korte maanden is het voorbij. (Oké die hormonen zijn dus nog niet vervlogen, maar daarover een andere keer meer) Roep je innerlijke heilige op, keep calm and carry on.

Herinner haar niet aan haar bizarre gedrag

Olie op het vuur! Een zwangere vrouw weet zelf heel goed dat ze een beetje loco aan het worden is, daar heeft ze zelf ook genoeg last van. Je hoeft haar daar dus niet elke keer aan te herinneren als ze een schreeuwwedstrijd wil organiseren in de woonkamer omdat je je schoenen niet in het schoenenrekje hebt gezet.

Van. Mijn. Eten. Af.

Vrouwlief kan niks anders verdragen dan chocolade, grapefruits en Dubbelfris. Raak het niet aan. Doe je dat wel, vervang het dan voor ze honger krijgt. De cravings zijn op dit moment waarschijnlijk sterker dan elke relatie, dus neem het risico niet!

Respecteer zwangerschapsdementie

Het is echt en het is verschrikkelijk. De eerste keer dat je je bril kwijt raakt op je hoofd is het nog grappig, maar op het moment dat je je autosleutels in de koelkast tegenkomt weet je dat het menens is. Geestige verhalen over de gekke dingen die ze heeft gedaan in deze periode? Zij kan het zich niet herinneren!

Relax & enjoy

Genoeg grappen gemaakt: het is een turbulente tijd, een zwangerschap, maar het is ook heel leuk. Samen genieten is het allerbelangrijkste. Je vrouw is niet opeens veranderd in een parasiet-dragend monster (oké, misschien een heel klein beetje). Met een beetje extra communicatie en respect voor elkaar is het niet zo’n drama – behalve dat van die autosleutels, dat is wel echt heel irritant.

Snap je het nog niet helemaal? Lees dan even ‘Een wisselvallig derde trimester‘ van blogger Roos. Ahaaa!

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.