Hoe vind je een goede oppas?

door Wendy

Nu de temperaturen stijgen, gaat het kriebelen. We willen naar buiten! Terrasjes pakken, lekker uit eten; het is tijd om er samen op uit te gaan. Jij en je vriend of vriendin, zonder de kinderen. Maar waar laat je de kinderen, wie vertrouw je met de zorg voor ze?

Je laat je kinderen niet zomaar achter bij de eerste de beste. Een goede oppas moet betrouwbaar en verantwoordelijk zijn en een leuke klik hebben met jou en je kinderen. Hoe vind je die goede oppas?

Opa en oma’s

Jouw (schoon)ouders vinden het vast hartstikke leuk om een avondje op te passen op de kleinkinderen. En misschien mogen ze zelfs wel logeren bij opa en oma. Fijn! Passen de grootouders doordeweeks ook al op? Dan voelt het misschien als te veel om ze in het weekend ook vragen om een avondje op te passen. Vraag het toch, een nee heb je, ja kan je altijd krijgen.

Via via

Houd je oren en ogen open. Hebben vrienden een goede oppas? Vertelt een moeder van een klasgenoot over het buurmeisje dat op hun kind past en zijn de kinderen en hun ouders positief? Vraag snel de contactgegevens! Misschien heeft die oppas tijd voor een ander oppasadres. Ook al heb je niet direct een datum gepland waarop je een babysitter nodig hebt, neem al wel contact op. Het is zó handig om een lijstje met oppassen te hebben als er een lastminute avondje uit wordt gepland! Thank us later!

Verken je netwerk

Gaat je kind naar de peuterspeelzaal of kinderdagopvang? Grote kans dat daar stagiaires of invallers zijn die misschien wel op willen passen. Als je kind een leuke klik met iemand heeft, vraag dan gerust of ze ook eens bij jullie thuis op jouw kind wil passen. Babysitervaring en al bekend met jouw kind? Een perfect match!

Social media

Facebook, Instagram, Twitter; de wereld is veel kleiner geworden door de komst van social media. En dat is handig als je op zoek bent naar een leuke babysitter. Plaats een oproepje op je timeline. Wie weet is het nichtje van de buurvrouw heel leuk met kinderen en op zoek naar een bijbaantje. Score!

Online oppas

Kan je niemand in je kennissenkring vinden of ben je verhuisd naar een nieuwe stad? Ga dan online op zoek naar een oppas. Op sites als Oppassen.nl en Charly Cares kom je in contact met oppassen uit de buurt.

Vanaf welke leeftijd laat je een ander kind oppassen?

Het ligt natuurlijk vooral aan het kind zelf. Het ene kind van 15 is hartstikke verantwoordelijk, heeft opgepast op zijn broertjes of zusjes en gaat netjes huiswerk maken of Netflixen als jullie kind op bed ligt, maar er zijn ook jongeren van 18 jaar die nog steeds aan het puberen zijn en stiekem een biertje uit het krat halen. Maak altijd eerst kennis met een nieuwe oppas en vraag of en waar hij al vaker opgepast heeft. Leg hem ook wat situaties voor, zoals: hoe reageer jij als mijn kind vijf keer uit zijn bed komt en wat doe je als mijn kind moet spugen?

Dus, waar wacht je op? Plan een kennismaking in en enjoy de gezellige avondjes uit!

Hoe heb jij jouw oppassen gevonden? We lezen jouw tips graag in de comments

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.