Hoera voor hulptroepen

door Wendy

‘It takes a village to raise a child’, zeggen ze in Afrika en daar ben ik het grondig mee eens. Want hoe fijn is het als je hulptroepen hebt die bij kunnen springen? Daarom een big THANK YOU aan alle hulptroepen.

Ik heb twee kinderen. Helemaal niet veel, zou je misschien zeggen. Kan je best in je eentje aan, zou je misschien ook denken. En dat is ook zo maar ik ben héél blij en dankbaar voor de hulp die ik krijg.

Spitsuur

Mijn man begint meestal vroeg met werken en dus sta ik er in de ochtendspits alleen voor. Dat is niet erg, maar soms wel wat stressvol. Vooral net na de geboorte van mijn tweede. De grote zus ging net naar de basisschool en het was ’s ochtends behoorlijk haasten om iedereen warm aan te kleden, te voeden en naar school te krijgen. En daar kwam mijn schoonmoeder om de hoek kijken. Zij woont dichtbij en ze vroeg of zij mijn dochter naar school kon brengen. Yes please! Zo fijn, dan hoefde het kleine frummeltje niet mee de kou in.

En nog steeds brengt mijn schoonmoeder mijn dochter vaak naar school. Zij werkt vlakbij de basisschool en gaat toch die kant op, zo handig!

Oppas aan huis

Dat mijn moeder op kan passen is ook een lifesaver. Ik ben freelancer en werk onregelmatige dagen. Opvang regelen wordt dan wat lastig. Toen mijn dochter werd geboren, was mijn man één dag per week thuis en mijn moeder paste twee dagen per week op. Inmiddels heeft mijn man geen papadag meer, maar passen mijn moeder en mijn schoonmoeder twee a drie dagen per week op. En dat geeft veel rust. Ik kan de hele dag werken zonder schuldgevoel, want ik weet dat ze het leuk hebben bij de oma’s.

Mede-mama’s

En dan zijn er ook nog alle lieve mede-moeders. De borstvoedingsmaffia? Roddelende schoolpleinmoeders? Ik ken ze niet hoor. Om mij heen zijn alleen mama’s die helpen als dat nodig is. Zo neem ik geregeld buurkindjes mee naar huis als hun moeder een afspraak heeft en brengt de buurvrouw mijn dochter naar school als het hard regent. Een kind dat komt logeren, blijft eten, of in de vakantie of op een studiedag meegaat naar een speeltuin? Het is leuk voor de kinderen, maar vooral ook handig voor ons moeders.

It takes a village… Dus help elkaar en vraag hulp als het nodig is, want laten we eerlijk zijn: hulptroepen zijn zó handig!

Kun jij anderen om hulp vragen? Heb jij fijne hulptroepen? Laat het ons weten in de comments…

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Geplaatst in: Ouders
Deel dit artikel

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.