Horoscoop: wat brengt 2019?

door Wendy

Een nieuw jaar voelt als een nieuwe start. Wat kunnen jij en je kids verwachten in de komende twaalf maanden, wat staat er in de sterren geschreven voor 2019? Je leest het in onze jaarhoroscoop.

Waterman (20 januari – 18 februari)

In 2018 vond je meer rust en dat zet ook in het nieuwe jaar nog even door. De drie R’en rust, reinheid en regelmaat doen je goed. Je vindt het nog wel moeilijk om ‘nee’ te zeggen als iemand je om een gunst vraagt. Je maakt het anderen nou eenmaal graag naar de zin. Blijf je grenzen goed bewaken. Leer je kleine Waterman dit jaar ook om vaker voor zichzelf te kiezen. Hij hoeft anderen niet altijd te pleasen. Het is vast makkelijker gezegd dan gedaan, want de Waterman is heel empathisch en een lieve vriend.

Vissen (19 februari – 20 maart)

2019 betekent voor jou een hoop nieuwe kansen die veel energie geven. Het wordt nog lastig om te kiezen welke kans je gaat pakken. Je bent de afgelopen tijd veel bezig geweest met je persoonlijke groei en de komende maanden ontmoet je mensen die goed bij de nieuwe jij passen. Ook ga je reflecteren, want wat heb je de afgelopen tijd nou eigenlijk allemaal geleerd? Voor kleine Vissen zet die persoonlijke groei nog even door. Visjes zijn gevoelig en gul en vrienden zijn enorm belangrijk voor ze. Houd voor jouw kleine Vissen wel in de gaten dat hij zichzelf altijd op de eerste plaats zet.

Ram (21 maart – 19 april)

Je bent lekker bezig Ram, het afgelopen jaar ben je veel gegroeid. Je hebt meer structuur en rust in je leven. Je bent ambitieus en tegenslagen zijn peanuts voor je. Dat je ambitieus bent, betekent niet dat je alleen maar serieus moet zijn. Je kleine Ram wil dit jaar goed zijn best doen op school. Tuurlijk, huiswerk maken en thuis lezen en rekenen is belangrijk. Maar spelen met vriendjes is dat ook. Zorg voor een fijne balans.

Stier (20 april – 20 mei)

Je staat in 2019 open voor avontuur en nieuwe vrienden. Droom groot dit jaar. Je komt op plekken waarvan je niet had gedacht er ooit te komen. Je kan goed omgaan met de nieuwe indrukken en geniet van het moment. En dat is precies wat je het afgelopen jaar hebt geleerd. Jouw Stiertje is ook flexibeler aan het worden, hij gaat makkelijker mee op pad en vindt veranderingen minder eng. Stieren houden van de natuur, ga dus dit jaar lekker vaak naar buiten. Hallo bos, hei, duinen, strand!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Waar 2018 druk was, is het dit jaar tijd om te focussen op langetermijndoelen. Je hebt veel doorzettingsvermogen. Wat je wil, zul je krijgen ook. Je neemt afscheid van dingen of mensen die je alleen maar energie kosten zonder dat je er iets voor terugkrijgt. Dat betekent dat je kwesties uitpraat of zelfs gaat breken met energie-vreters. Daar staat tegenover dat je meer empathie hebt voor mensen die je dierbaar zijn. Sta dus ook niet gek te kijken als jouw kleine Tweelingen dit jaar een heel andere kant opgaat en nieuwe vrienden krijgt.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Je weet goed wat je wil, maar het is nog knap lastig om te bedenken hoe je er gaat komen. Volg je dromen en doe wat voor jou goed voelt. Een nieuwe baan, andere woning of nieuwe vrienden? Sta open voor verandering. En wees in ieder geval trots op jezelf. Je doet het hartstikke goed. Dat geldt ook voor het kleine Kreeftje. Mocht het op school even niet zo lekker gaan of zijn er ruzies met vrienden? No worries, zolang hij zijn best doet en goed is voor zichzelf, komt alles goed.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Het afgelopen jaar was roerig. Misschien nam je een grote stap of zijn er voor jou beslissingen genomen waardoor je een grote persoonlijke verandering hebt doorgemaakt. Je hebt je (toekomst)plannen en doelen moeten bijstellen. Maar het heeft je ook iets moois gebracht: je bent gemotiveerder om voor jezelf te kiezen en jouw doelen na te streven. Durf risico’s te nemen Leeuw. Wees niet bang om te falen of iets los te laten. Jij kan dit. Leeuwtjes mogen ook out of the box denken en dingen doen die ze eigenlijk spannend vinden.

Maagd (23 augustus – 22 september)

2019 staat voor jou in het teken van inspiratie en innovatie. Jouw talenten en vaardigheden floreren, zonder dat het je veel moeite kost. Je wil samen zijn met de mensen van wie je houdt. Wees niet te kritisch op nieuwe mensen die in jouw leven komen, het is zonde om hen te snel af te schrijven. Leer ze eerst kennen. Jouw mini-Maagd wil dit jaar nieuwe vaardigheden leren, bied hem leuke vernieuwende spellen of boeken aan. 2018 was een goed jaar voor Maagden, ga dus vooral verder op het pad dat je al was ingeslagen.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Het afgelopen jaar ging lekker. Het was een jaar zonder heftige pieken of dalen. Vooral na de zomer ging alles z’n gangetje. Maar je hebt wel geleerd wie je vrienden zijn. In 2019 ga je meer in hen en jezelf investeren en je nog beter voelen. Dat het de afgelopen maanden rustig was, heeft ook je gemoedstoestand verbetert. Je bent minder onzeker. Houd dit vast Weegschaal. Stimuleer een Weegschaaltje om ook op zichzelf te vertrouwen en voor zichzelf op te komen.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Je volgt steeds meer je hart, Schorpioen. En dat is precies waar je gelukkig van wordt. Je hebt meer voldoening en plezier in je werk, maar ook in je vrije tijd ben je leuker en liever voor jezelf en je omgeving. Je wordt minder beïnvloed door anderen en voelt je minder snel aangevallen. Laat een kleine Schorpioen ook ontdekken wat hij zelf wil. Heeft hij een vriend die hij eigenlijk niet zo leuk vindt? Dwing hem niet om toch veel met die vriend te spelen. Laat het op zijn beloop.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Je bent dichter bij jezelf gekomen en alles in je leven lijkt op zijn plek te vallen, Boogschutter. Oprecht en eerlijk zijn keywoorden voor je. Heb je een gesprek over een situatie die je niet meer blij maakt? Houd het bij jezelf en zeg eerlijk en oprecht waarom jij dat zo ervaart. Voor kleine Boogschutters geldt hetzelfde: eerlijkheid duurt het langst. Of hij nou aan jou iets bekent dat hij niet had mogen doen of aan vriendjes vertelt dat hij niet wil spelen. Laat hem niet bang zijn om eerlijk te zijn en voor zichzelf te kiezen.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Het gaat lekker Steenbok. Je denkt misschien dat je het geluk aan je zijde hebt, maar je doet het toch echt zelf. Jij ziet mogelijkheden en weet ze te pakken. Ambitie en doorzettingsvermogen staan voor jou centraal in 2019. De afgelopen jaren ben je op emotioneel en empathisch vlak gegroeid. Als een dierbare hulp nodig heeft, weet hij dat hij op jou kan rekenen. Rem jouw Steenbokje als hij dit jaar te hard werkt. Hij wil altijd de beste versie van zichzelf zijn, maar een kind moet natuurlijk ook vooral kind zijn en lekker spelen.

 

We wensen jullie een mooi en vooral gelukkig 2019!

 

Vond je dit interessant? Misschien vind je dit ook leuk:

 

 

 

 

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.