Je kids vermaken tijdens de kerstvakantie doe je zo

door Tessa

De kids hebben (bijna) kerstvakantie! Tijd voor heel veel fijne momenten met het gezin. Heerlijk, maar we begrijpen dat het soms ook een uitdaging kan zijn om de kids te vermaken. Zeker wanneer je niet wilt dat ze de hele dag achter een beeldscherm zitten. Om jullie een handje te helpen, hebben wij een paar makkelijke én leuke activiteiten voor de kerstvakantie op een rijtje gezet. Ideaal! Lees je mee?

Organiseer een speurtocht

Een winterspeurtocht in het bos of een park! Het kost misschien iets meer tijd om te organiseren, maar is zeker een aanrader. Bedenk opdrachten als: ‘Wie vindt het mooiste herfstblad?’ of ‘Wie vindt de meeste dennenappels’. Je kunt er ook een natuurbingo van maken, waarbij je de kids op pad stuurt om al het moois uit de natuur te verzamelen. Kortom: genoeg mogelijkheden voor een gezellige middag in de natuur! En een heel mooi bijkomend voordeel: de natuur is goed voor de zintuigen, motoriek, concentratie, creativiteit én het denkvermogen van jouw kind. Achteraf warmen jullie lekker op met een heerlijke kop warme chocolademelk. Jammie!

Honden uitlaten

Hebben jullie geen hond en zijn de kids gek op dieren? Laat ze de honden van mensen uit de buurt uitlaten. Zo vermaken ze zichzelf, zijn ze vriendelijk voor de buurt én leren ze goed omgaan met dieren. In deze blog lees je hoe kids veilig leren omgaan met honden.

Picknicken in de woonkamer

Op zoek naar een leuke activiteit binnenshuis? Creëer een gezellig plekje in huis en ga indoor picknicken met het gezin. Maak voor dit gezellige moment de lekkerste (kerst)hapjes, bak koekjes en haal warme chocolademelk. De kids zullen het geweldig vinden!

Kerstbomen verzamelen

Dit is leuk voor de oudere kinderen en ze kunnen er wellicht ook nog een zakcentje mee verdienen. Na Oud & Nieuw vinden de meeste mensen het genoeg geweest met de kerstboom en kerstversiering. De week na Oudejaarsavond is het ideale moment om langs de deuren te gaan om kerstbomen op te halen. Breng ze weg naar een inlever- of afvalpunt. Zo maken je kids zich nuttig en doen ze de buurt een groot plezier. Win-winsituatie!

Uitwaaien op het strand

Zorg voor een warme winterjas, regenlaarzen en een paar handschoenen. Want als je gaat uitwaaien op het strand kan het flink koud zijn, maar heerlijk verfrissend is het zeker.

Filmmarathon

Met alle streamingsdiensten van tegenwoordig haal je de bioscoop gemakkelijk naar huis. Organiseer een filmmiddag met het gezin en kijk films die jullie kids hebben uitgekozen. Mochten jullie ook zo dol zijn op kerstfilms, dan is het bekijken van dit lijstje met kerstfilms zeker de moeite waard…

Bouw een hut

Verzamel dozen, dekens en kussens en laat de kids een hut bouwen. Zo hebben ze echt hun eigen plekje in huis waar ze lekker de hele kerstvakantie kunnen spelen. Nog niet genoeg dozen in huis? Bij de supermarkt kun je ze vaak gratis meenemen. Met stiften en kleurpotloden maak je er een echte hut van met ramen, stenen en deuren.

Koken en bakken

Als iets een echte activiteit is voor in de kerstvakantie dan is het samen bakken. Leerzaam voor je kind en een gezellig momentje samen. Afhankelijk van de leeftijd kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Bak een cake en laat de kids deze versieren, bak samen pizza’s of wat dacht je van deze coole kerstkoekjes?

Oud Hollandse spelletjes

Bijna iedereen heeft wel iets van oud Hollandse spelletjes in huis… Dat betekent: tijd voor een spelletjesmiddag! Haal die vier-op-een-rij maar weer uit de kast, of haal de sjoelbak onder het stof vandaag. Succes verzekerd! Nog leuker: maak er een wedstrijd van met meerdere spelletjes.

Geen oud Hollandse spelletjes in huis? Met een beetje creativiteit, en speurwerk in huis, kom je een heel eind. Koekhappen, zaklopen en spijkerpoepen… het zijn allemaal spelletjes waar je waarvan je de benodigdheden vaak wel in huis hebt. En anders blijft samen een bordspel spelen natuurlijk ook altijd een mooi moment van verbinding.

Geniet van de kerstvakantie en de mooie momenten die je samen met je kind beleeft!

Hoe vermaken jullie de kids tijdens de kerstvakantie? Deel jouw leukste tips met ons in de comments.

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.