Jokkende mama’s: de grappigste leugentjes om bestwil

door Wendy

Als papa en mama móét je soms wel jokken tegen je kind. Van verhalen over die beste man die aan het einde van het jaar met zijn boot vol cadeaus deze kant opkomt tot verzinnen dat de snoepjes op zijn. Ook jij hebt vast weleens een leugentje om bestwil verkondigd of ronduit grappige dingen geroepen die eigenlijk nergens op slaan. Wat wij van kleertjes.com zoal tegen onze kinderen hebben gezegd of wat wij voor lief hebben genomen van onze ouders lees je hier. Doe er je voordeel mee… 😉

 1. Extra paar ogen
  “Ik was ervan overtuigd dat mijn moeder alles zag, want ze had ogen in haar achterhoofd, zei ze.”
 2. De rode zijn voor volwassenen
  “Mijn moeder zei dat rode M&M’s alleen voor volwassenen waren. Als wij M&M’s kregen, dan gingen de rode altijd haar kant op.”
 3. Een jok-stip
  ‘Mij werd verteld dat als je jokt, je een stip op je voorhoofd krijgt. Mijn moeder wist precies wat er aan de hand was, toen ik – met een hand op mijn voorhoofd – zei dat ik echt niet het glas kapot had laten vallen.’
 4. Niet meer te koop
  “Mijn zoon heeft een hysterische step met lichtjes en een muziekje gekregen van mijn schoonmoeder. De batterijen zijn  – thank God – eindelijk leeg en helaas zijn deze batterijen niet meer te koop.”
 5. Ze stoppen ermee
  “Als mijn dochter weer eens getild wil worden – ze is vijf jaar – zeg ik dat het niet mag van de dokter, omdat haar benen er dan mee stoppen.”
 6. Cadeaus verdwijnen
  “Als ik mijn schoen had gezet, durfde ik altijd pas na 7 uur naar beneden te gaan en te kijken wat erin zat. Mijn ouders hadden me verteld dat als ik eerder zou spieken wat ik had gekregen, de luister- en kijkpietjes mijn naam zouden noteren in het grote boek en ik nooit meer iets zou krijgen.”
 7. Vrouwen laten geen windjes
  “Toen mijn dochter drie jaar was en middenin de poep- en plashumorfase zat, zei ze toen mijn man haar ophaalde bij het kinderdagverblijf: ‘Ik ga lekker naar huis, naar mijn moeder die altijd windjes laat.’ Eh, wat? Ik heb haar gezegd dat ik geen windjes kan laten, geen enkele vrouw. Ze vraagt me nu – ze is inmiddels 8 – af en toe wanneer zij een vrouw is en geen windjes meer laat. Het lijkt haar zo cool.”
 8. Superspray
  “Mijn zoon is erg bang voor monsters. Hij ging elke avond pas slapen na een grondige check in zijn kasten, onder z’n bed en achter de gordijnen. Het bedritueel duurde zo nóg langer. Tot ik hem superspray gaf waar alleen mensen en huisdieren tegen kunnen en waarmee hij alle monsters kan verjagen. Nu spuiten we elke avond voor het naar bed gaan een interieurspray en slaapt zoonlief binnen no time.”
 9. Van de trap gevallen
  “Toen mijn vader zijn haar korter was, vroeg ik hem ‘ben je naar de kapper geweest?’ Nee, antwoordde hij. ‘Ik ben van de trap gevallen’. Vanaf dat moment liep ik altijd supervoorzichtig van trappen. Ik was doodsbang dat mijn haar ook zo kort zou worden.”

Wij zijn geïnspireerd door deze leugentjes, jij ook? Die rode M&M’s zijn vanaf nu voor mama 😉

Wat voor leugentjes heb jij je kinderen verteld? We lezen het graag in de comments en wie weet komt er binnenkort een tweede inspirerende blog met grappige leugentjes, die geen kwaad kunnen.

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.