Zo’n soort vader wordt of is hij volgens zijn sterrenbeeld

door Gastblogger

We schrijven vaak over de invloed van het sterrenbeeld op het karakter van je kindje of op wat voor moeder iemand is of wordt. Maar wist je dat het sterrenbeeld ook iets zegt over wat voor vader jij bent (voor onze vaderlezers), of wat voor papa van de vader van jouw kind is of wordt. De belangrijkste eigenschappen van de sterrenbeelden als vaders zetten we hier op een rijtje.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Een Schorpioenenvader is eindeloos creatief. Handig voor het vaderschap. Hij komt op de proppen met de meest originele ideeen voor traktaties, DIY-ideeen voor regenachtige middagen en spelletjes.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Deze papa’s hebben de lat hoog liggen en stellen graag doelen. Hij zorgt ervoor dat het jullie aan niets ontbreekt, zijn gezin staat op nummer 1.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Dit zijn de Papa’s met de P van perfectionistisch. Ze willen het vaderschap zo goed en zo snel mogelijk onder de knie krijgen. Tutorials op YouTube over het eerste badje of hoe je vlechten maakt in meidenhaar? Kijk niet gek op als hij dit soort dingen bekijkt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Dit is een gevoelige en empathische vader. Deze gevoeligheid zie je goed terug in de manier waarop hij met zijn kids omgaat. Hij is gek op zijn kids en dat kun je zien.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Dit is het meest verzorgende sterrenbeeld, zowel bij mannen als bij vrouwen. De Vissenvader zorgt dan ook graag voor jou en jullie kind(eren). Net als de Waterman is dit teken een gevoelig typje, waardoor hij soms in een zacht ei veranderd als hij het over jullie kind(eren) heeft.

Ram (21 maart – 19 april)

De Ram is een vuurteken. En dat verbaast je waarschijnlijk niet. Degene die langs het voetbalveld of bij een optreden het hardst staat te juichen? Dat is de vader van jouw kids. Dit vurige karakter zie je ook terug in zijn houding als mensen iets op zijn kids aan te merken hebben. Kom niet aan zijn kroost!

Stier (20 april – 20 mei)

Heb jij een koppige stier als partner? Dan herken je misschien de eindeloze discussies die hij met jou en je kind(eren) kan houden. Helemaal als de kids ook iets van deze standvastigheid hebben meegekregen. Niet erg, want een discussie kan hartstikke leerzaam zijn.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Ook als dit sterrenbeeld geen echte tweeling is, zijn ze gewend om met anderen samen te leven. Het zijn flexibele sociale wezens, die makkelijk in de omgang zijn. I-de-aal als vader, want dan moet je je aan elke situatie kunnen aanpassen.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Het sterrenbeeld van deze vader is Kreeft, maar Huismus had ook gekund. Deze vaders zijn van het huiselijke type. Ze zijn graag thuis en hebben hun huis graag op orde. De Kreeft is ook een van de meest beschermende sterrenbeelden, een rots in de branding binnen het gezin.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Net zoals een leeuw een enorm trots dier is, is een Leeuwenvader ook enorm trots op zijn gezin en extreem loyaal. Hij is zo’n vader die je te pas en te onpas foto’s en video’s van zijn kind onder de neus drukt.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Dit sterrenbeeld is misschien wel het meest georganiseerde type wat er is. Dit geldt niet alleen voor Maagdenmoeders, maar ook voor Maagdenvaders. Deze doelgerichte vaders kunnen zich ontpoppen tot ware controlfreaks wat niet per se handig is in het onvoorspelbare ouderschap. Maar een goede voorbereiding is het halve werk, dus daar zal deze papa ook dankbaar gebruik van maken.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

De Weegschaal houdt van balans. Eerlijkheid, gelijkheid en harmonie heeft deze vader hoog in het vaandel – ook thuis. Hij houdt dus absoluut niet van onenigheid. En dat terwijl die met een driftige peuter of een koppige tiener soms onvermijdelijk is. In die gevallen kan de Weegschaalvader goed bemiddelen. Handig!

Hoe gaat dit bij jullie thuis? Kloppen deze korte beschrijvingen bij jouzelf (#hooray voor onze vader-lezers) of voor de vader van jouw kids? Ze zijn wel erg kort, dus misschien zijn ze iets te kort door te bocht – maar we zijn wel heel nieuwsgierig. Laat het ons weten in de comments!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Bron: Romper.com
Beeld: Moodstreet Petit

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.