Leuke leerzame apps

door Wendy

Het is soms nogal een uitdaging om je kind rustig te laten spelen. Als hij moe is en jij moet koken bijvoorbeeld, of als je een lange autorit voor de boeg hebt. De snelle en easy oplossing: tablet-time. Maar er is meer dan Youtube en Netflix. Met deze apps zijn ze even zoet en leren ze wat. Fijn!

Kinderen Nederlands leren, gratis

De educatieve app helpt peuters en kleuters spelenderwijs hun woordenschat te vergroten. Je kind leert onder andere welke dieren er op de boerderij zijn, welke kleding we dragen en welke vervoersmiddelen er zijn.

NPO Zappelin, gratis

Memory spelen, kleurplaten maken, stempelen, verhaaltjes lezen: de veelzijdige leerzame app is in veel huishoudens favoriet. Als hij echt geen zin meer heeft in spelletjes, kan hij tv-programma’s terugkijken, live televisie kijken of liedjes zingen met Nienke.

Juf Jannie – Juf Jannie, leer me letters € 3,99

Juf Jannie heeft meerdere, stuk voor stuk leuke en leerzame apps. Deze is ideaal voor kleuters die interesse krijgen in letters. De app bestaat uit zeven oefeningen en de letters worden fonetisch uitgesproken, net zoals je kind op school leert.

Letterlegger € 1,09

Als je kind in groep 3 zit, is dit een leuke. De handige reeks dictee- & letteroefeningen zijn gebaseerd op de lesmethode Veilig Leren Lezen. Je kind hoeft niet eindeloos te proberen, na drie foute antwoorden wordt het woord automatisch gelegd. Na een reeks goede antwoorden wordt je kind beloond met een puzzel. Er zijn meerdere edities te downloaden.

Klok Coach, gratis

Hij is in 2013 verkozen tot één van de 10 beste apps voor het basisonderwijs en we snappen waarom. Je kind leert onder andere wat de tijd is, hoe je de tijd uitspreekt en hoe lang je op iets moet wachten. Ook handig: het spel werkt met analoge en digitale klokken.

Topmania, € 2,99

Met honderden topografische kaarten kan je kind op speelse wijze thuis topo oefenen. De kaarten zijn tot stand gekomen in samenwerking met leerkrachten en leerlingen en de kaarten zijn direct toepasbaar op de lessen van school en worden zelfs op sommige scholen ook gebruikt als lesmateriaal.

Goed Snel Rekenen, gratis

Zoals de naam al doet vermoeden, leert je kind door deze app rekensommen; optel- en aftreksommen tot 20 en de tafels tot en met 10. Eerst wordt de basis behandeld en daarna wordt het tempo steeds meer opgevoerd. Goede training!

 

Welke leuke en leerzame apps heb jij voor je kind gedownload? Laat je tips weten in de comments.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Leerzame apps voor kids

Programmeren voor kinderen

Om verveling tegen te gaan: wat toffe proefjes

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.