Jullie leukste boekentips voor leesfans

door Gastblogger

In het kader van de kinderboekenweek tipte we al eerder een aantal gruwelijk goede boeken. Maar we vroegen jullie ook naar jullie tips. En die kregen we #waarvoordank. We bundelden ze hieronder.

De waanzinnige boomhut 1 - De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingenDe Waanzinnige Boomhut – Terry Denton

Humor en veel tekeningen maken dit een uitstekend boek voor jonge lezers. In deze boomhut is niets te gek: een bowlingbaan, een geheim lab en een zwembad met haaien. In de boomhut beleven Andy en Terry de gekste avonturen. #Tip: wil je weten welk deel er op een ander deel volgt? Tel dan 13 verdiepingen bij je huidige boek op. Zo volgt 26 verdiepingen op het boek over 13 verdiepingen en volgt 39 verdiepingen op het boek over de 26 verdiepingen tellende boomhut.

De Gorgels – Jochem Myjer

Dit avontuur is geschreven voor cabaretier. Vol fantasie en met veel humor leren kinderen Melle en de Gorgels kennen – bolletjes wol met armpjes, beentjes en twee harige puntige oren. Ook leuk ‘De wereld van de Gorgels’. Hierin lezen kinderen meer over de wereld van deze bijzondere wezentjes.

Dolfje Weerwolfje – Paul van Loon

dolfje_klein

Het begon allemaal met het eerste deel… Waar Dolfje ontdekt dat hij een weerwolf is. Inmiddels is Dolfje zo geliefd dat hij de ster is van meerdere boeken. Het verhaal wordt verteld in 35 getitelde hoofdstukjes en is goed te volgen voor de doelgroep; alle zinnen beginnen op een nieuwe regel, zodat een rustige bladspiegel ontstaat. Extra leuk: achterin het boek vind je een brief van de auteur.

Het leven van een Loser – Jeff Kinney (serie)

In deze serie volgen de lezers het leven van brugklasser Bram Botermans. Logboek met de belevenissen van brugklasser Bram Botermans. Op zijn nieuwe school wil hij natuurlijk geen loser worden! Bram combineert een grote dosis zelfoverschatting met een overgrote dosis mislukte acties met obstakels als verstandige ouders, pesterige oudere broer, een houterige vriend Theo en de nodige slungelige sukkels. In dit boek vinden (pre-)pubers een goede dosis herkenning en de nodige humor. Voor kids ongeveer 10 jaar.

Geronimo StiltonGeronimo Stilton – Geronimo Stilton (serie)

De boeken van Geronimo Stilton gaan over een Geronimo Stilton. Een aardige en tikkeltje bang aangelegde muis die het liefst een rustig leventje wil leiden. Maar dat lukt eigenlijk nooit, want hij raakt steeds weer verzeild in een avontuur met Thea, Klem en Benjamin.  Deze boeken richten zich op kids van 6 tot 12 jaar. In deze reeks zijn wel ‘gewone’ als stripboeken verschenen.

 

Zijn dit ook de favorieten van jouw kleine lettervreters of zijn we er echt een paar vergeten? Let us know! We zijn ook nog op zoek naar de leukste voorleesboeken… Dus mocht je tips hebben 😉 

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.