De leukste spellen voor peuters en kleuters

door Gastblogger

Je kent je klassiekers, Monopoly, Twister en kwartet. Maar inmiddels zijn er zoveel leuke (offline) spellen, dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Voor iedereen die geen tijd heeft om langs een gespecialiseerde spellenwinkel te gaan, het internet af te struinen naar recensies of gewoon nieuwsgierig is: wij zetten de leukste spellen voor peuters en kleuters op een rijtje.

Spellen voor peuters

  • Play Doh Kleuren en Vormen: een goede maat vormpjes, fijne klei en leuk om samen met je kind te doen. Stimuleert de fijne motoriek, zintuiglijke ontwikkeling en het leren over vormen en kleuren.
  • Poepie Knor: alleen de naam is al een succes. Bij dit spel moeten jullie je varken redden uit een modderbad. Het grote varken in het midden bepaalt de opdracht.
  • Magnetisch visspel: met een magnetische hengel vissen kinderen de mooiste vissen op. Dit spel stimuleert de hand-oog-coördinatie.De leukste spellen voor peuters en kleuters

Spellen voor kleuters

  • Soggy Doggy: een dobbel- en bordspel voor kinderen die niet bang zijn voor spetters! Het verrassingseffect, de spanning en het spetteren maken dit spel een doorslaand succes! Met dit spel werk je aan getalbegrip, het reguleren van emoties en omgaan met spanning.
  • Toren van Pisa: een actiespel waar we zelf ook nog mee gespeeld hebben! Met dit spel oefen je concentratie en fijne motoriek.
  • Schetenjacht: poep-en-plashumor next level. In dit spel moet je raden wie de scheet gelaten heeft. Je kind moet hier zijn gezicht in toom houden en goed kunnen observeren of hij iets ziet of merkt aan de anderen.

De leukste spellen voor peuters en kleuters

We wilden eerst ook de leukste spellen voor schoolgaande kinderen en tieners in dit artikel behandelen, maar dan werd het wel een lange lap tekst. Wil je daar wel meer over weten? Lees dan ook ons artikel de leukste spellen voor schoolgaande kids & tieners. Welke spellen zijn bij jullie thuis favoriet en welke spellen waren een regelrechte flop? Willen we weten!

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

 

 

Vertel 't ons 1 reactie

  1. Oldschool leerzame spellen - kleertjes.com magazine- 18-04-2018 om 14:54

    […] De leukste spellen voor peuters en kleuters […]

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.