De leukste spellen voor schoolgaande kids & tieners

door Gastblogger

Vroeger kwam je nog weg met Nijntje speelt verstoppertje, een potje magnetische vissen vangen of een reuzenkwartet. Maar nu de kinderen groter worden moet je verder kijken. Wij doken in de spellen voor schoolgaande kids en voor tieners. Want samen een spelletje spelen blijft leuk, op elke leeftijd!

De leukste spellen voor schoolgaande kids & tieners

Spellen voor schoolgaande kids

Dit is niet de makkelijkste doelgroep, aangezien hij loopt van 4 jaar tot 12 jaar oude kids. De leukste spellen voor peuters en kleuters vind je in een ander artikel. In dit rijtje gaan we uit van kinderen vanaf 6 jaar oud.

  • Leo moet naar de kapper: bij dit spel moet Leo (de leeuw) naar de kapper. In dit spel draait het om samenwerken en geheugen. Je kunt het spel zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt, waardoor het lang leuk blijft. In dit spel gaat het om sociale vaardigheden: hoe werk je samen, welke afspraken moeten we maken, wie neemt de leiding en kan jij voor je mening opkomen?
  • Stoopido: aan dit spel kan iedereen meedoen. Iedereen begint met een ‘lege’ bril op zijn neus en gedurende het spel komen daar neuzen, oren en feesthouden bij. Deze verzamel je door te gooien met een dobbelsteen met symbolen. Wie het eerst op de kaart staan met hetzelfde symbool wint. Het spel gaat om herkenning en reactiesnelheid. Spelen jouw kids het met jongere broers/zusjes/vriendjes dan komt er ook nog een stukje inlevingsvermogen bij – zodat het jonge kind ook kan scoren.
  • Agricola familie-editie: alle spelers ontwikkelen hun eigen boerderij op verschillende gebieden. Alle gebieden leveren punten op, dus je moet je aandacht goed verdelen. Let op: vooraf moet je best een hoop regels doornemen. Gelukkig is de handleiding duidelijk en staan er handige tips in de zijlijn. Als je het met kleinere kids speelt, kun je de makkelijk regels versoepelen.

De leukste spellen voor schoolgaande kids & tieners

Spellen voor tieners

  • 30 seconds: dit spel speel je in teams. Binnen 30 seconden probeert een van de spelers zoveel mogelijk woorden op zijn kaartje te omschrijven aan zijn teamgenoten. Er is nu naast de originele versie ook een ‘everyday life’ versie. Bij dit spel zijn raden, snelheid en competitie belangrijk. Het zorgt voor levendigheid en hilariteit.
  • Escape Room: je hebt hier inmiddels verschillende aanbieders en versies van, maar de strekking is altijd hetzelfde. De originele escape-room-experience is omgetoverd naar bordspel, zodat je het thuis kunt spelen. Let op! Sommige spellen kun je dus ook maar 1x spelen.
  • Ticket to Ride: met dit bordspel reis je per trein door Europa. Elke speler probeert de routes op zijn bestemmingskaart te volbrengen, maar kan daarbij anderen goed dwars zitten. In dit spel heb je een eigen missie, maar moet je ook de anderen goed in de gaten houden.

Heb je nog jongere kids? We maakten ook een mooi lijstje met de leukste spellen voor peuters en kleuters. Welke spellen zijn bij jullie thuis favoriet en welke spellen maakten de hoge verwachtingen niet waar? We want to know!

Misschien vind je dit ook leuk:

 

 

 

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.