De leukste uitjes met kids in Overijssel en Drenthe

door Gastblogger

Hebben jullie plannen om een dagje met het gezin op pad te gaan, maar nog geen idee waarheen? Na artikelen over de leukste uitjes in Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland, zijn dit de leukste uitjes met kids in Overijssel en Drenthe.

Kabouterland, Exloo

Stap in de kabouter- en trollenwereld in het charmante Kabouterland. Verken de spannende trollengrot, bezoek het geheimzinnige konijnenhol of laat de kinderen lekker spelen in een van de binnen- of buitenspeeltuinen. Er zijn ook kleine exotische dieren te bewonderen, zoals aapjes, stokstaartjes en wallaby’s.

Bron: Kabouterland

Speelgoedmuseum, Deventer

Waar speelden opa en oma vroeger mee en hoe zag het speelgoed van hun ouders eruit? Ontdek het in het Speelgoedmuseum, dat met ruim 13.000 objecten de grootste openbare speelgoedcollectie van Nederland heeft. Bezoek de opticazaal vol optisch speelgoed zoals kijkdozen, stereoscopen of toverlantaarns en bekijk de treincollectie. Natuurlijk kan er ook zelf gespeeld worden, jong en oud kan zich uitleven op de speelzolder. Voor ouders een feest der herkenning!

Bron: Speelgoedmuseum

Wildlands Zoo, Emmen

De jungle, de savanne, het poolgebied: Wildllands is niet zomaar een dierentuin. Het themapark met dieren is zo ingericht dat je op avontuur gaat door drie verschillende werelden en daar dieren spot. En voor de daredevils die wat extra actie willen tijdens een dagje uit is er goed nieuws: vanaf eind maart heeft het park een spannende achtbaan.

Bron: Wildlands Zoo

Waarbeek, Hengelo

Wat ga je als eerste doen als je aankomt? Scheuren in de botsautootjes, met het hele gezin in de achtbaan of de rodelbaan onveilig maken? Met maar liefst 40 attracties is er genoeg te doen in dit familiepretpark. Tip: bestel de tickets online, scheelt je vijf euro voor per volwassene. Waarbeek is geopend vanaf het paasweekend.

Bron: Waarbeek

Woon jij zelf in Overijssel of Drenthe? Dan zijn we natuurlijk heel nieuwsgierig naar jouw bevindingen en tips! Laat je het ons weten in de comments?

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.