Maak de lente nog leuker met deze activiteiten

door Tessa

De eerste lentedagen zijn een feit! Het kan nog wat frisjes zijn, maar het is al fijn om het zonnetje te zien schijnen en weer veel tijd buiten door te brengen. ‘s Avonds is het langer licht, de temperaturen beginnen langzamerhand te stijgen, de natuur wordt elke dag weer wat groener. En wat dacht je van het getjilp van de vogels en de prachtige bloemen? Wij zijn blij! Wist je dat mensen in de lente gelukkiger kunnen zijn door hele vele licht en de lentezon? Daarom is het tijd om samen met jouw kind(eren) leuke activiteiten te ondernemen rondom de lente. Uiteraard coronaproof. Lees snel dit lijstje en maak er wat moois van!

De natuur in

Vandaag en morgen komen de zomerse temperaturen al héél even tevoorschijn. En met dit fijne weer is er niets leuker voor je kind dan lekker buitenspelen. Klim over boomstammen, spreek met wat vriendjes en vriendinnetjes af of bouw een hut in de tuin. Er zijn oneindig veel activiteiten buiten te verzinnen om een lach op het gezicht van jouw kind te toveren. En het buitenspelen is niet alleen heel leuk voor jouw kids, maar ook goed voor de ontwikkeling van de motoriek. Door te fietsen, voetballen, klimmen of nog veel meer andere activiteiten uit te voeren ontwikkelt een kind allerlei motorische vaardigheden. Win-winsituatie, toch?

Fietstocht

Langs de kinderboerderij, dwars door de polder of een rondje door de stad: stap op de fiets en fiets langs de leukste plekjes. Onderweg stop je voor een drankje en hapje to go of haal je een lekker ijsje. Die calorieën fiets je er toch wel weer af… 😉 Er zijn genoeg fietsroutes te vinden, maar eentje zelf bedenken samen met jouw kind is nog leuker. Langs welke plekken is jullie route uitgestippeld?

Picknicken

Picknicken komt regelmatig terug in onze lijstjes, maar het blijft ook echt een favoriet. Zeker in deze tijd. Ga langs de supermarkt, vul een mand met de lekkerste etenswaren en zoetigheid en pak ergens een kleed vandaan. Lekker in de tuin of kies een park in de buurt.

Pluk een veldboeket

Hier is het misschien nog iets te vroeg voor in het jaar, maar langzamerhand bloeien er steeds meer bloemen in de natuur. Pluk van allerlei bloemen die je tegenkomt één exemplaar. Maar beloof ons, laat de zeldzame soorten staan en kies voor soorten als fluitenkruid, boterbloem of kamille. Het mooiste souvenir van een leuke middag: haal de lente in huis!

Moestuintjes maken

Wat is er nou leuker dan je eigen groenten of fruit verbouwen? Stop samen met je kids wat zaadjes in een pot of in de grond en enkele weken later kun je de lekkerste verse groenten proeven. En dat is natuurlijk ook nog eens supergezond! Een moestuin voor kinderen draagt bij aan het plezier in het eten van groenten en fruit én het is ook nog eens heel leuk om samen met je kind in de aarde te wroeten.

Vogelhuisje beschilderen

Een vogelhuisje beschilderen is een leuke activiteit om met kinderen te doen. Zo kunnen de kids hun creativiteit kwijt én hebben wij als ouders een hip accessoires voor in de tuin.

Voorjaarsopruiming: kledingkast opruimen

Misschien niet een activiteit waar je meteen zin in hebt tijdens het lezen van deze blog, maar geloof ons: wanneer de kledingkast van jouw kind weer helemaal lente- en zomerproof is ben je blij. Split de kledingkast door en ga op zoek naar vrolijke kleding. Zoek meteen uit wat echt niet meer leuk is voor jouw kids en doneer het bijvoorbeeld aan een goed doel.

Nog niet genoeg toffe musthaves in de kledingkast van jouw kind liggen? Je bestelt ze makkelijk bij ons online, voor boys, girls en de allerkleinsten!

Ben jij ook zo blij met het begin van een nieuw seizoen? Deel de leukste activiteiten met ons in de comments voor een geslaagde dag!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Beeld: Tumble ‘n Dry

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.