Maak je eigen speelparadijs

door Maroucha

Met het lekkere voorjaarszonnetje in aantocht kunnen de meeste kids niet wachten om weer lekker buiten te spelen. Even lekker uitrazen en hun energie kwijtraken na een lange dag school, of natuurlijk een dagje homeschooling. Maar soms is de speeltuin nét te ver weg voor kleintjes om alleen naar toe te gaan en zijn papa en/of mama nog (thuis) aan het werk. Nu we allemaal zoveel tijd thuis doorbrengen, is een speeltuin in eigen tuin natuurlijk helemaal gaaf! Lees hier hoe je jouw tuin (of balkon) omtovert tot een waar speelparadijs!

Hoe kun je een speelparadijs in je eigen tuin maken?

Bekijk als eerste goed de ruimte die je hebt. Wordt het een grote kinderspeeltuin in de tuin of wil je maar een klein plekje ervoor inrichten? Bepaal ook alvast wat je ongeveer wilt uitgeven aan de speelplek. Je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, maar het moet wel leuk blijven. ūüėČ

Bedenk ook vast welke ondergrond je gaat gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een kindvriendelijke zachte ondergrond als rubberen tuintegels of ga voor kwalitatief kunstgras. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een flinke zandlaag van 2 tot 5 cm of voor een bedekking van boomschors, maar dit kan wel voor een zooitje zorgen als de kids daarmee aan de haal gaan!

Let ook vooral op de veiligheid van de speelplek. Vooral de stevigheid van de toestellen in de grond is erg belangrijk! Met een zogenoemde betonpoer kun je een speeltoestel goed vastzetten in de grond. Dit betonblok kun je ingraven en daarbovenop zit een soort schroefconstructie waarop je het speeltoestel kunt vastzetten. Omdat deze constructie ook een stukje boven de grond uitsteekt helpt dit ook bij optrekkend vocht tegen houtrot. Win-win!

De leukste idee√ęn voor een eigen speelparadijs

  • Grote tuin
    Beschik je over een grote tuin en heb je alle ruimte voor een groot speeltoestel, dan kun je echt gave playground voor de kids maken! Lekker glijden van een toffe glijbaan, klimmen op een klimrek, heen en weer schommelen en spelen in een speelhuisje. Te gek!
  • Middelgrote tuin
    Heb je een normale tuin, zoals het gros van Nederland? Dan is een trampoline misschien wel een uitkomst! Makkelijk neer te zetten en je kleintje kan lekker springen en gek doen, op een relatief klein oppervlak. Maar ook met een zandbak of een watertafel zullen jouw kindjes veel plezier beleven. Kom maar op met het mooie weer!
  • Kleine tuin of balkon
    Beschik je over een kleine tuin of balkon, wees dan vooral creatief! Denk aan een leuke buitenkeuken, of cre√ęer gemakkelijk een fijn eigen plekje voor jouw kleintje met een leuke speeltent. En is het een stralende warme zomerdag? Haal dan een toffe waterbaan tevoorschijn!

Shoptip: Trampolines

Wie wordt er nou niet blij van een trampoline? Tegenwoordig zijn ze veilig afgeschermd met een ‘net’ eromheen waardoor je zelfs je kleine dreumes lekker kan laten spelen op de trampoline.

speelparadijs

Bekijk hier ons aanbod trampolines! Are you ready to jump?

 

Shoptip: Speeltoestellen

Kinderen zijn dol op speeltoestellen, vooral schommels zijn vaak favoriet bij jong en oud! Afhankelijk van de ruimte die je hebt, is de keuze reuze. Ga je voor een dubbele of enkele schommel, of is er zelfs plek in jouw tuin voor een wipwap?
speelparadijs

Bekijk hier ons uitgebreide aanbod speeltoestellen!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.