New Balance

New Balance sneakers zijn mateloos populair onder kids, maar wist je ook dat dit multi-sports brand een rijke geschiedenis kent? Het merk werd in 1906 opgericht als een orthopedisch schoenenmerk door William Riley uit Boston. In de jaren ’50 maakte New Balance een turn around en begon het merk met het maken van hardloopschoenen. Sindsdien is New Balance altijd één van de meest populaire hardloopmerken ter wereld geweest.

New Balance heeft eigen fabrieken, designers en schoenenmakers in de Verenigde Staten en Engeland. Het merk heeft zich met al die kennis en in honderd jaar tijd op ieder sportgebied ontwikkeld. Daarnaast ontwerpt het merk ieder seizoen een aantal modellen voor exclusieve modeketens.

New Balance Lifestyle

Na de ‘joggingboom’ van de Seventies en Eighties (iedereen ging massaal joggen) werden sportschoenen ook een modefenomeen. De New Balance 576, ooit een succesvol hardloopmodel, was één van de eerste ‘retro’ hardloopschoenen die in modewinkels zoals Harrods in Londen en Colette in Parijs verschenen. Hierop volgend bracht New Balance in de jaren ’90 ieder half jaar een aantal lifestyle versies van oude modellen uit. ‘New Balance classics’ groeide uit tot een eerbetoon aan oude, succesvolle modellen die belangrijk waren geweest in de geschiedenis van New Balance. Beroemde modellen waren en zijn de 576, 320 en de 990.

Begin 2017 lanceerde New Balance de MADE collectie met schoenen die in New Balance eigen fabrieken worden gemaakt in de Verenigde Staten en in Engeland.

Running & lifestyle

Waarom New Balance sneakers perfect zijn voor kids? Ze zijn onwijs comfortabel en perfect om op te sporten en spelen. Maar dat niet alleen: op je New Balance sneakers maak je echt de blits; ze komen in supervette kleuren en hebben altijd het nieuwste van het nieuwste op sneakergebied. Geen zin in veters strikken? New Balance heeft ook sneakers met klittenband!