Moeder worden: dingen die je nooit had verwacht…

door Wendy

Voordat je moeder werd, had je genoeg ideeën over het moederschap. Die zoete (vooral veel slapende) baby zou er super cute uitzien in die té leuke pakjes. Jullie zouden hele middagen rondhangen in hippe koffiebars met andere mama-en-mini duo’s en alle dagen zouden Insta-worthy zijn. Oke, je had vast al gelezen over dat het heus niet allemaal gemakkelijk zou zijn, de slapeloze nachten zijn berucht en de luiers… tja… daar hebben we het maar even niet over. Dat maakt niks uit want al met al zal het moederschap je zó veel brengen dat je nooit meer anders zou willen (true!). Maar… er zijn een paar dingen die je écht nooit had verwacht.

Respect for mom

Nu je zelf moeder bent ga je jouw eigen moeder pas écht begrijpen. Je hebt nooit geweten wat zij allemaal doormaakte. Respect voor jou, mommy!

Mama, wat zeg je?

Dit is er een voor mama’s met wat oudere kinderen.

‘Het is hier geen hotel!’, ‘Doe voorzichtig!’, ‘Omdat ik het zeg!’, ‘Kan ik niet bestaat niet’, ‘Zo lang je thuis woont, heb je je aan onze regels te houden’ en ‘Verveel je je? Ik heb nog genoeg te doen’. Je had nooit verwacht dat je al deze (irritante) uitspraken van je moeder zou overnemen.

Principes? Wat zijn dat?

Principes? Je had nooit verwacht dat je ze met de komst van die kleine direct overboord zou gooien. Vooraf dacht je dat je jouw kind alleen maar gezonde (zelfgemaakte!) hapjes zou voeren. In werkelijkheid heb jij, net als ieder ander, ook wel eens tijd te kort en dan gaat zo’n kant en klaar hapje er prima in hoor. Die kleine hoor je niet klagen.

Dan de speen… die zou jouw kind alleen gebruiken met slapen. Althans, dat dacht je… Maar de realiteit is dat die speen overal mee naartoe gaat, als troef. Dat ding komt soms maar al te goed van pas, bijvoorbeeld wanneer jouw oogappel het op een krijsen zet terwijl jij net achteraan aansluit in die veel te lange rij bij de supermarkt.

Geduld is een schone zaak

Dat je zo veel geduld kán hebben… je wist misschien nog niet eens dat je het in je had.

Druk, druk, druk

Je hoorde alle mommies wel roepen dat ze het zó druk hadden en dat ze nergens meer tijd voor hadden sinds hun kleintje geboren was, maar jij dacht bij jezelf ‘Dat zal allemaal wel meevallen!’. Maar… daar wil je toch even op terugkomen. Sorry mommies, you were so right!

Daarnaast bestaat je dag als moeder uit veel minder uren, althans… zo voelt het. Je hebt zo veel dingen te doen in zo weinig tijd, dat de dag zo om is.

Party time!

Een avondje op stap gaan? Daar draaide je je hand niet voor om vóór de komst van jouw kleintje. Je vindt het nog steeds leuk, maar je had niet verwacht dat dit zó anders zou zijn wanneer je een kindje had. Je kunt namelijk niet meer ongestoord op stap, zonder je druk te maken om het thuisfront. Ook al weet je dat jouw kind bij je man (of oppas) in goede handen is.

Daarnaast wordt je de volgende ochtend toch weer vroeg verwacht (wakkergehuild), dus ga je liever wat eerder naar huis zodat je morgen weer fris en fruitig bent. We stellen je graag gerust: dit wordt echt beter. No worries!

Stylish verantwoord

Soms lijkt het alsof je jouw stijlgevoel kwijtgeraakt bent tijdens de bevalling. Geintje! Dat is natuurlijk overdreven, maar waar je vroeger al-tijd voor mooi ging kies je tegenwoordig ook regelmatig voor gemak.

Enjoy the little things

Dat je de kleine dingen in het leven zo zou gaan waarderen, dat had je nooit verwacht. Een lekker dagje thuis met het gezin bijvoorbeeld. Spullen? Die kunnen je nu gestolen worden, er zijn belangrijkere dingen in het leven.

Herkenbaar? Van welke dingen had jij nooit verwacht dat ze zouden veranderen zodra je moeder werd? We zijn benieuwd!

Vond je deze blog leuk? Misschien vind je dit dan ook leuk:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.