5 x leuke musea voor kinderen

door Gastblogger

Vind jij het hartstikke leuk om af en toe een bezoekje aan een museum te brengen? En wil jij je kid(s) dat ook meegeven? Of ben je gewoon op zoek naar leuk en/of leerzaam gezinsuitjes voor de weekenden of voorjaarsvakantie? Dan zijn de volgende musea zeer geschikt, voor jong en oud! 

Archeon museum

museum voor kinderenHet Archeon is een groot kindermuseum dat gevestigd is in Alphen aan de Rijn en biedt een wereld vol geschiedenis. Dat klinkt misschien ‘oer’ saai, maar het is ‘bereleuk’! Ga op avontuur en duik in de prehistorische of Middeleeuwse tijd. De huizen, boerderijen en hutten in dit park lijken rechtstreeks uit de Oudheid te dateren en worden bovendien ‘bewoond’ door Archeotolken. Dat zijn tolken in de kledij van die tijd. Zij leiden jullie rond en vertellen interessante verhalen over onze oudste geschiedenis. Maar weet je wat nog het allerleukste is? Dat jullie zelf ook mee kunnen doen! Kanovaren, speerwerpen, toekomst voorspellen en gladiatorengevechten, het is allemaal mogelijk. Een fantastisch uitje voor het hele gezin en ook perfect voor kinderfeestjes! Let the adventure begin!

Tip: Je vindt er ook unieke locaties voor bijvoorbeeld: vergaderingen, bruiloften en andere feesten of partijen. Informatie en tickets.

Cobra museum

museum voor kinderenHeb jij een kleine crea bea thuis? Het Cobra museum in Amstelveen is een walhalla voor creatievelingen! Dit museum laat Moderne kunst vanaf 1945 zien. Kinderen en ouders kunnen hier een rondleiding van een gids krijgen en kunstwerken van bekende kunstenaars als Karel Appel en Corneille bewonderen. Wat dit museum extra leuk voor kinderen maakt, is dat het mogelijk is om een leuke workshop te volgen onder begeleiding van een kunstenaar. Hierbij kunnen je kids zelf een kunstwerk maken met bijvoorbeeld klei, verf of textiel. Als het kunstwerk af is, mag je het mee naar huis nemen. En daarmee hebben jullie wellicht het eerste grote werk van een kunstenaar in wording! Handig om te weten: de workshops worden niet iedere dag gegeven. Informeer van te voren wanneer de workshops gegeven worden. Informatie en tickets.

Nijntje museum

museum voor kinderenSpeciaal voor de allerkleinsten: het Nijntje museum in Utrecht. Het Nijntje museum opent vanaf 6 februari 2016 haar deuren na een grote verbouwing. In het Nijntje museum zijn tien verschillende ruimtes met het thema Nijntje. Hier kunnen kleintjes lekker spelen en ontdekken. In het Nijntje museum stappen jullie rechtstreeks het leven van Nijntje binnen: van haar huis, tot de dokter en de dierentuin. Hoe leuk is het om de boekjes die je elke avond voorleest tot leven te zien komen én je kleintje lekker te zien genieten? Informatie en tickets.

NEMO

museum voor kinderenHet NEMO in Amsterdam werd in 2014 verkozen tot het leukste kindermuseum. Waarom? In het NEMO mogen kinderen álles zelf aanraken, uitproberen en ontdekken! In dit museum stap je in de wereld van wetenschap en technologie, en  leer je dat alledaagse dingen toch heel bijzonder zijn. Door middel van workshops, experimenten en demonstraties, leren kinderen o.a. hoe het brein werkt en hoe bijvoorbeeld kortsluiting ontstaat. Kun jij je nog herinneren hoe leuk het was als je zelf alles mocht uitproberen? Dit museum is met recht verkozen tot het leukste kindermuseum, dus ga er als de wiedeweerga naar toe voor een gezellig én heel leerzaam gezinsuitje. Informatie en tickets.

Paleis het Loo

museum voor kinderenPaleis het Loo in Apeldoorn is een voormalig koninklijk paleis dat nu te bezoeken is als museum. Dit museum is een echte aanrader voor jong en oud. Na een grote renovatie is het paleis teruggebracht naar de stijl van de 17e eeuw. Hier ontdek je hoe de Oranjes er gedurende 300 jaar leefden. Waar ze sliepen en waar ze aten. De kinderen krijgen een audiotour door het paleis van het ‘paleisspook’, spannend! Buiten vind je een grote Engelse tuin en voor de kinderen is er een prachtige speeltuin met paleis, paard en koets!

Tip voor mama’s: Leg jezelf ook een beetje in de watten en boek een high tea in de Koningin Wilhelminazaal! Informatie en tickets.

gastblogger SharonSharon is 20 jaar, nog geen mama, maar wel tante van twee hele leuke en ondeugende nichtjes. Schrijven doet ze vanuit al haar oppaservaring en de dingen die zij om zich heen meekrijgt. Sharon is naast stagiaire bij kleertjes.com, ook druk met de opleiding Commercieel Fashion Medewerker en haar job bij de klantenservice van Intratuin. En dan gaat er ook nog veel tijd naar haar leuke vriendinnen en lieve vriend.

Geplaatst in: Lifestyle
Deel dit artikel

Vertel 't ons 3 reacties

  1. Het watermuseum in Arnhem en het Spoorwegmuseum in Utrecht. Er is zoveel leuks!

  2. Kinderboekenmuseum in Den Haag!

    1. Leuk, dank je wel voor de tip!

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.