De leukste Netflix-tips voor kids!

door Eva

Mommies & daddies, wij begrijpen dat het in deze tijd echt niet altijd makkelijk is. Naast jouw rol als fulltime moeder of vader ben je waarschijnlijk ook dagelijks bezig met met entertainen van jouw kind én is het voor sommige ouders ook nog de bedoeling dat je aan werken toekomt. Hoe doe je dat? Netflix is your biggest friend! Want wist je dat veel van de door onze kids zo geliefde series gewoon op Netflix te vinden zijn? Nu willen we onze kinderen natuurlijk niet alleen maar voor de tv zetten, zeker niet met het lenteweer. Maar als je écht even niet meer weet hoe je jouw kids moet vermaken, dan hoef je jezelf heus niet schuldig te voelen als je ze toch eventjes voor de buis zet. Glaasje limonade en een bakje fruit (stay healthy) erbij en gegarandeerd dat je jouw kids het komende uur (of langer) even niet meer hoort. Zo heb jij even tijd om ongestoord te werken (of een momentje voor jezelf te nemen) en heb je daarna weer de volle aandacht voor de kleintjes. Wij gunnen jou een momentje rust dus geven we je de leukste Netflix-tips voor kids, voor iedere leeftijdscategorie!

0 t/m 5 jaar

 • Peppa Pig: de grote vriendin van onze kinderen! Maak kennis met Peppa, haar familie en haar vrienden en je zult zien dat je overal avonturen kunt beleven.
 • Nijntje: onze oude vertrouwde Nijntje is de vriend van ieder kind. Deze 3D-serie is niet alleen héél erg leuk voor de allerkleinsten, maar ook nog eens leerzaam.
 • Buurman en buurman: de ‘ietwat’ onhandige buurmannen zorgen regelmatig voor problemen, die zij vervolgens zelf oplossen. Ze komen altijd tot een oplossing, maar of het de beste oplossing is…
 • Barbapapa: kom op bezoek bij Barbapapa! Lekker oldskool, maar altijd leuk! De familie Barbapapa reist de wereld rond om mensen en dieren te helpen. Tijdens hun reis beleven zij de coolste avonturen.
 • Shaun het schaap: samen met zijn neef Timmy, herdershond Bitzer, kat Pidsley en schaap Shirley beleeft Shaun de coolste avonturen op de boerderij.
 • Brandweerman Sam: geen situatie is te spannend voor Brandweerman Sam en zijn team, ze zijn altijd overal op voorbereid. Ondertussen leert jouw peuter van alles over brandveiligheid.
 • Paw Patrol: wie kent de heldhaftige puppy’s niet? Ga mee op reddingsavontuur!
 • Kikker & vriendjes: wie is er niet dol op Kikker? Kikker, Varkentje, Eend en Haas nemen jouw kleintje mee op avontuur.
 • Noddy de detective: de naam zegt het al, Noddy is de detective van speelgoedland. Samen met zijn vrienden panda, een superheld, een dinosaurus en een robot lost hij mysteries op en zoekt hij naar verdwenen voorwerpen.
 • Lama Lama: ken je de kinderboeken van Lama Lama? In deze serie over familie, vriendschap en het leren van nieuwe dingen komt Lama Lama tot leven.

6 t/m 10 jaar

 • De drakenprins: een serie over twee prinsen en een elvenstrijder die samen strijden om vrede te stichten.
 • Glitter Force Doki Doki: deze serie gaat over vier meiden die als superhelden de aarde en het magische koninkrijk Splendoria verdedigen.
 • Sammy & co: duik in de onderwaterwereld samen met Sammy en zijn vriendjes. Sammy de schildpad en zijn vriendjes beschermen hun onderwaterdorp en beleven samen de spannendste avonturen in de zee.
 • Gnome Alone: nadat tiener Chloe met haar moeder is verhuisd, ontdekt ze dat er in het nieuwe huis pratende tuinkabouters wonen die haar hulp nodig hebben om de wereld te redden. Chloe staat voor een lastige keuze: gaat ze haar best doen voor school of de kabouters helpen in strijd tegen de Troggs?
 • De boskampi’s: ‘Hé, heb je het tegen mij!?’ Een jongen die zwaar gepest wordt en doet alsof zijn vader een maffiabaas is. Dat maakte Rikkie zijn pestkoppen en nieuwe buren wijs. Benieuwd hoe dit afloopt? Waarschijnlijk vooral wanneer je weet dat zijn vader eigenlijk een brave boekhouder is…

11 t/m 15 jaar

 • A Dog’s way home: kunnen jouw kids urenlang dierenfilmpjes kijken? Dan mogen ze deze film niet voorbij laten gaan… ‘A Dog’s Way Home’ vertelt het hartverscheurende avontuur van hondje Bella en baasje Lucas. Maar vinden ze elkaar terug? Houdt zelfs een afstand van honderden kilometers ze niet uit elkaar? In deze film leren kids hoe intens de band tussen mens en dier kan zijn.
 • The Boy Who Harnessed the Wind: geïnspireerd door een boek bouwt de 13-jarige William Kamkwamba een windturbine om zijn dorp in Malawi te redden van hongersnood. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal…
 • Tall Girl: in Tall Girl zien we de 16 jaar oude Jodi die boven iedereen uitsteekt met haar 1,87 meter lengte. Hierdoor is ze erg onzeker, zeker omdat haar zus wel een ‘normale’ lengte heeft en ook nog eens meedoet met allerlei beauty wedstrijden. Als een Zweedse uitwisseling student bij haar in de klas komt, wordt ze weggeblazen door zijn looks en slimheid. Zal ze haar onzekerheid aan de kant kunnen zetten?

15+

 • Candy Jar: de introverte Lona krijgt de opdracht om samen te werken met Bennett. De twee verschillen enorm van elkaar. Zo komt Lona uit de middenklasse en groeit Bennett op in een welgesteld gezin. De verschillen zorgen voor een hoop akkefietjes en frustraties. Zouden ze erachter komen dat twee verschillende werelden ook goed samen kunnen smelten?
 • Unicorn Store: in deze film volgen we Kit, die besluit om weer bij haar ouders te wonen. Op een gewone dag ontvangt ze een mysterieuze brief. Een winkel vraagt of ze mee wil werken aan een project, waarbij haar denkwijze op de proef wordt gesteld. Hierdoor komt Kit erachter wat volwassen houden precies inhoudt.
 • All Together Now: in deze film zien we de altijd optimistische en getalenteerde muzikale (middelbare) scholier Amber Appleton. Haar leven is allesbehalve stabiel. Ze is dakloos en woont in een busje, maar dit is voor de buitenwereld een groot geheim. Ze heeft één grote droom en dat is om te studeren aan de universiteit Carnegie Mellon. Ze moet school zien te combineren met de dramaclub, haar lange werkdagen in een winkel en het helpen van haar alleenstaande moeder in het huishouden. Het liefst slaat ze zich in haar eentje overal doorheen totdat haar dromen in gevaar komen. Dan moet Amber leren haar zelfgekozen familie leren te vertrouwen…

Welke serie of film op Netflix is de favoriet van jullie kids én mag echt niet ontbreken in dit lijstje? Laat het ons weten in de comments!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Beeld: Bullboxer

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.